Jarle er en av grunnpilarene for studieturen, og skulle hatt hovedansvar for fotodelen og andre tekniske finesser. Tapper som han er fulgte han oss til Gardermoen for å se om det var tegn til bedring. Men influensaen ble bare verre og Jarle måtte melde pass. En del utstyr skiftet ryggsekk og så var det takk og farvel. Elevene og de andre reiselederne håper Jarle snart blir frisk og at han kan komme etter for å få med seg de to siste ukene.

Pionerprosjekt ved Skjeberg Folkehøyskole
Reisen til Zambia tok 24 timer, etter mellomlanding i London. At vi hadde reist et stykke sørover var tydelig. Fleecejakken ble byttet med t-skjorte, og tåke og snø ble erstattet med en strålende afrikansk sol, 30 varmegrader og blomstrende busker og trær. Og elevene viste ingen synlige bekymringer om at de skal være her i de neste 19 dagene.

Det er for øvrig første gang Skjeberg Folkehøyskole gjennomfører en studietur av dette omfanget både i reiseavstand, lengde på oppholdet og budsjettmessig. Det blir derfor nyttige erfaringer SPORT-elevene skal ta med seg hjem til påske.

EduSport Foundation
Ved ankomst Lusaka ble vi tatt i mot av flere representanter fra EduSport Foundation. EduSport er vår hovedsamarbeidspartner de tre ukene SPORT skal være i Zambia. EduSport jobber med de fattigste barn og ungdom i Lusaka. Gjennom idretten får barna informasjon om menneskerettigheter, helse, preventive tiltak mot HIV/AIDS, likestilling og demokratiske prosesser. Noen av barna får også betalt skoleplass mot at de tar ansvar som gruppeledere i organisasjonen.
 
Elevene fra Skjeberg skal de neste ukene studere dette arbeidet i praksis, samt selv delta med litt undervisning og arrangement av turneringer.
På onsdag går turen til generalsekretæren i Zambias Idrettsforbund, samt overrekkelse av innsamlede fotballsko og fotballdrakter til direktøren i EduSport. Vi kommer tilbake med flere oppdateringer senere.