I november 2019 reiser hele Skjeberg Folkehøyskole til Barcelona på fellestur! For elevene på Sportsjournalistikk og idrett blir det et variert opplegg i en av verdens mest kjente idrettsbyer! 

Camp Nou! På årets Barcelonatur vil elevene på Sportsjournalistikk og idrett få nærkontakt med en av verdens mest kjente idrettsanlegg.  Tittelbildet på toppen av bloggen er i fra pressetribunen på Camp Nou.

Supportersjappe: Megastoren på Camp Nou er gedigen og går over tre etasjer. Her får du kjøpt alt du ønsker av tenkelige og utenkelige Barca-effekter.

Selvfølgelig knyttes Barcelonanavnet umiddelbart til Messi, Suarez og alle de andre superstjernene. Er vi heldige med kampoppsettet blir dette en selvfølgelig del av oppholdet. Camp Nou blir det uansett med omvisning på hele anlegget, garderober, pressetribune, VIP-tribuner, og ikke minst museumet med all historien rundt en av fotballverdens giganter!
Men Barcelona er også klubben og hjembyen til noen av verdens beste håndballag og basketballag, og damelag i fotball! Arenaen til disse lagene ligger vegg i vegg med Camp Nou, og igjen vil terminlistene være avgjørende for hvilke av disse lagene vi vil kunne følge fra tribunen. Aktuelt for oss er også Caroline Graham Hansen som nylig har skrevet proffkontrakt med Barcelonadamene som spilte Champions Leaguefinale forrige uke.
Barcelonaproff: Caroline Graham Hansen vil være opptatt med VM-fotball for Norge nå i sommer. Til høsten spiller hun for Barcelona! (Foto fra Twitter: Graham Hansen) 

Ved siden av kamper, stadioner og lagidrettene vil det være aktuelt for elevene på SPORT å besøke OL-anlegget fra sommer-OL 1992. Anlegget ligger flott på høyden Montjuïc over resten av byen. Her kan en også besøke OL-museet som innehar både OL-historie fra alle tider, mer moderne idrett, kulturelle sider ved idretten og mye mer.
OL-historie: Barcelona er en historisk og storslagen idrettsby. Sommer-OL fra 1992 har vært et av høydepunktene til denne aktive byen!

Under oppholdet i Barcelona er det også planlagt å benytte de flotte strendene til ulike idrettsaktiviteter. Det skulle bare mangle når en er ved Middelhavet i november? Aktiviteter som beach-volley eller strandfotball på sandstranden, og treningsentre med utebasseng og innefasiliteter er aktuelt!
Beach & Sport: Treningssenteret CN Atlètic Barceloneta huser mange flotte muligheter for morsomme aktiviteter ved og på stranden!

Litt journalistikk blir det selvfølgelig også her! Underveis i oppholdet i vil elevene på SPORT jobbe med å dokumentere, og samle stoff for å publisere underveis og til etterarbeid når vi kommer tilbake til skolen. Det kan bli både radio, nettsaker, magasin eller videoreportasjer fra ulike ting vi er med på eller oppsøker. Vi gleder oss veldig!
Journalistikk og kultur: Det er mange tema å skrive om i en idrettsby som Barcelona. Toppkamper i basketball eller fotball? Eller hva med en reportasje fra denne fotballpuben like ved Camp Nou?