Et av årets høydepunkt for elevene på linjen «Sportsjournalistikk og idrett» er fotballturen til London. Her skal elevene oppleve engelsk fotball på nært hold, og alt fotballkulturen bringer med seg!

Minst en Premier League kamp er alltid på programmet når vi drar til London. I år ble det West Ham – Nott’Forest. Her er noen av SPORT-elevene i gang med oppvarmingen!

En langweekend i London med fotball, fotball og fotball er noe mange fotballelskere drømmer om. Opplegget til årets elever inneholdt blant annet kamp i Championship mellom QPR og Bristol City på Loftus Road, Premier League mellom West Ham og Nottingham Forest, og stadionomvisning på storslagne Emirates.

London Olympic Stadium er med sine 80000 seter Londons nest største stadion etter Wembley. Når «I’ll forever blowing bubbles» runger rundt matta kjennes det at en er på kamp i England!

Elevene skal i løpet av turen samle stoff for produksjon av videoreportasje eller papirmagasin når de kommer tilbake til Skjeberg Folkehøyskole. Det lages også små snutter som publiseres på Insta eller FB underveis.

Emirates Stadium er en av de store nye stadionene med alle moderne fasiliteter. Her får en både sett og hørt hvordan opplegget er før og under kamper for publikum, spillere og VIP-folket.
Pressekonferansen er i gang på Emirates med alle elevene fra Sportsjournalistikk og idrett.
Garderoben til Ødegaard, Martinelli og Saka står klar til neste kamp! En kan nesten kjenne på spenningen som må ligge her rett før kampstart med brølet fra tribunen rett over seg!
Championship er stort i England. Mange lag kjemper om opprykk til «himmelen« i Premier League, eller for å unngå nedrykk til ingenmannslandet League One. Supporterne er med overalt; stinn brakke på Loftus Road!

Elevene har stor frihet til å bevege seg etter at de obligatoriske programmet er gjort. For ved siden av all fotball og journalistikk blir det tid til hyggelige måltider og shopping. Noen drar på nye stadionbesøk som Stamford Brigde eller nye Tottenham Hotspur Stadium, andre shopper i sentrum eller markeder. Andre går for underholdning som musikaler i Londons West End, eller attraksjoner som London Eye eller Madame Tussauds.

Shopping og litt fotball der også. I London får du kjøpte de draktene eller utstyret som du vil ha.
Frokost på hotellet er en hyggelig start på dagen. Her gis det beskjeder, og planer for dagen legges.

Etter turen til London skal elevene jobbe med journalistikk med stoff de har hentet under Londonoppholdet. Noen lager videoreportasjer/TV-sending, andre papirmagasin eller PodCast. Uansett er kompetansen på engelsk fotball skrudd noen hakk til – selv for den som tenkte hen visste alt fra før…