Turen startet fra Skjeberg Folkehøyskole på ettermiddagen. Elevene kjørte i buss og biler til Aspern der de så reiste videre til vanns med kanoer. Før avreise ble det enighet om å padle en lenger rute fremfor en kortere padletur neste dag, noe det skulle vise seg at elevene angret på i etterkant.

Overnatting i lavvo
Elever og lærer padlet innover i det vakre landskapet og kom omsider til leirplassen. Der ble de utfordret til å sette opp lavvoer, – dette med noe varierende utfall. Etter mye om og men hadde til slutt alle lavvoer kommet opp. Noen benyttet seg da av anledningen til å ta seg et forfriskende bad, mens andre fyrte opp bålet og hygget seg med kortspill og terrengboccia.

Stormfull kveld
Utover kvelden begynte vinden å blåse kraftigere, men til tross for årets første høststorm ble alle elever sittende ute ved bålet frem til 23.30-tiden. Da trakk folk inn i lavvoene og sang litt før de omsider tok kvelden.

Slitsom hjemtur
Etter en natt med varierende søvnkvalitet vendte sportsgjengen snuten hjemover. Turen hjem neste morgen ble en god del lenger, noe som skulle vise seg å bli et slit i vind og vær. I løpet av tre timer fikk folk merke på kroppen hvor slitsomt det er å padle kano i pøsende regnvær og med vinden ulende i nakken.

Solen viste seg
Selv om tunge regnbyger preget på hjemturen, viste solen seg igjen da vi ankom Brekke sluser. Det var noen slitne kropper som satte seg i bilene og kjørte tilbake til folkehøyskolen. Men værgudenes prøvelser til tross: Vi hadde en innmari fin kanotur!