Tog trikk og subkultur!
Det viktigste du kan gjøre som kunstner og designer er ü søke nye og anderledes opplevelser. Variasjon og nye inntrykk stimulerer kreativitet og skaperglede. GRAF har tre vinterturer der to av dem gür til Oslo der vi opplever subkultur og finkultur. I november har vi vürt ürlige overnattingsdøgn i Skjeberg-marka.  

Marsmellows rundt bĂĽlet ved Krysstjern. En stor kontrast til bylivet i Oslo!

Vür første Oslotur er ment som en øvelse i ü bruke tog og buss i en storby. Grafelevene skal reise med Shinkansen og andre tog i Japan, sü det er lurt ü øve litt i forkant. Alle klarte utfordringen bra, sü vi møttes i Graffitiomrüdet ved Akerselva, for ü betrakte store malerier.
Et av de kuleste maleriene i KEM omrĂĽdet

Vi var heldige og traff pĂĽ en tidligere Skjebergelev, Christoffer Henriksen, som viste oss de siste arbeidene han hadde laget utenfor Strykejernet kunstskole. Vi gikk en liten rusletur i omrĂĽdet og fikk med oss mathallen pĂĽ Vulcan, der vi tittet litt pĂĽ pakningsdesign og gode rĂĽvarer. Det gjorde oss sultne pĂĽ noe godt.
Rykende varm Ramen suppe er sÌrlig godt nür det er kjølig ute!

Bra at Eso Ramen ligger likevel, sü vi kunne varme oss og spise en god japansk suppe, før vi undersøkte Grßnerløkkas butikker og severdigheter. Oslo er en spennende by, og vi gleder oss til vi skal tilbake pü finkulturopplevelser i Bjørvika om noen uker.

Overnattingsdøgn! 
Vi var heldige med vÌret pü turen til Krysstjern. Tenk at november skulle varte opp med plussgrader og sol! 

Vi fikk besøk i teltleiren, og fikk en hyggelig prat med tobeinte og firbeinte turgüere!

En slik tur krever varmt tøy, god mat og drikke og rikelig med ved for ü holde oss varme utover kvelden. Willy ,som er skolens turleder, organiserte turens mültider, og Graferne laget all maten sin selv. Bül-grillet røvermatpakker (laks i aluminiumsfolie) og gløgg med ingefÌr var nok en ny opplevelse for de fleste. Marsmellows og sjokolade er ogsü et must nür folkehøyskoleelever er pü skogstur.
Laks, purre, oliven, selleristang, rømme og potetstappe til middag !

Til kvelds grillet vi pølser, og varmet kroppen (og tærne) ved bålet😂

Det er viktig med god mat for å ha en god opplevelse. Dette var to vidt forskjellige turer, som skaper variasjon i hverdagen og styrker pågangsmot og flokkfølelse. Anbefales👍
Kjekt med bül nür det er mørkt.

Vi merker at vi er i den mørke delen av året😳

Vakkert med soloppgang

Kjekt med frokost, før vi legger turen hjemover til Skjeberg Folkehøyskole.