Tog trikk og subkultur!
Det viktigste du kan gjøre som kunstner og designer er å søke nye og anderledes opplevelser. Variasjon og nye inntrykk stimulerer kreativitet og skaperglede. GRAF har tre vinterturer der to av dem går til Oslo der vi opplever subkultur og finkultur. I november har vi vårt årlige overnattingsdøgn i Skjeberg-marka.  

Marsmellows rundt bålet ved Krysstjern. En stor kontrast til bylivet i Oslo!

Vår første Oslotur er ment som en øvelse i å bruke tog og buss i en storby. Grafelevene skal reise med Shinkansen og andre tog i Japan, så det er lurt å øve litt i forkant. Alle klarte utfordringen bra, så vi møttes i Graffitiområdet ved Akerselva, for å betrakte store malerier.
Et av de kuleste maleriene i KEM området

Vi var heldige og traff på en tidligere Skjebergelev, Christoffer Henriksen, som viste oss de siste arbeidene han hadde laget utenfor Strykejernet kunstskole. Vi gikk en liten rusletur i området og fikk med oss mathallen på Vulcan, der vi tittet litt på pakningsdesign og gode råvarer. Det gjorde oss sultne på noe godt.
Rykende varm Ramen suppe er særlig godt når det er kjølig ute!

Bra at Eso Ramen ligger likevel, så vi kunne varme oss og spise en god japansk suppe, før vi undersøkte Grünerløkkas butikker og severdigheter. Oslo er en spennende by, og vi gleder oss til vi skal tilbake på «finkulturopplevelser i Bjørvika om noen uker.

Overnattingsdøgn! 
Vi var heldige med været på turen til Krysstjern. Tenk at november skulle varte opp med plussgrader og sol! 

Vi fikk besøk i teltleiren, og fikk en hyggelig prat med tobeinte og firbeinte turgåere!

En slik tur krever varmt tøy, god mat og drikke og rikelig med ved for å holde oss varme utover kvelden. Willy ,som er skolens turleder, organiserte turens måltider, og Graferne laget all maten sin selv. Bål-grillet røvermatpakker (laks i aluminiumsfolie) og gløgg med ingefær var nok en ny opplevelse for de fleste. Marsmellows og sjokolade er også et must når folkehøyskoleelever er på skogstur.
Laks, purre, oliven, selleristang, rømme og potetstappe til middag !

Til kvelds grillet vi pølser, og varmet kroppen (og tærne) ved bålet😂

Det er viktig med god mat for å ha en god opplevelse. Dette var to vidt forskjellige turer, som skaper variasjon i hverdagen og styrker pågangsmot og flokkfølelse. Anbefales👍
Kjekt med bål når det er mørkt.

Vi merker at vi er i den mørke delen av året😳

Vakkert med soloppgang

Kjekt med frokost, før vi legger turen hjemover til Skjeberg Folkehøyskole.