Sola midt på himmelen. Glade barnefjes. Latter og sang. Smil og nye venner. Sterke inntrykk. Solbrente nakker, sportsjournalistikk og idrett er på plass i Zambia.

AV JESPER LAURITZEN
(Se bildeserie nederst i saken)
Dag 1 i Zambia og Lusaka har vært begivenhetsrik fra første sekund. Alt fra Communitywalk til et lynkurs i Netball.
Vi har blitt fantastisk godt tatt imot av en befolkning med et helt annet syn på livet enn hva vi er vant til hjemme i Norge.
Under Communitywalken, som er en spasertur gjennom området hvor de lokale bor i Kalingalinga, fikk vi se hvordan det lokale samfunnet ser ut, og hvordan en communityskole ser ut og fungerer.
Vi ble introdusert for en rekke ulike nye leker, og mange nye mennesker.
De lokale zambierne viste ingenting annet enn glede og var veldig tålmodige med oss.
Mennesker med større glede av å bli tatt bilde av skal du lete lenge etter!
Etter en god lunsj på hotellet, Four Pillars Lodge, gikk turen tilbake til Kalingalinga.
Der fikk vi det nevnte lynkurset i netball. Kommunikasjon via språk var utfordrende, men til slutt løste også det seg. Vi spilte et par kamper netball, før vi gikk videre til å spille litt fotball med de lokale ungene. Førsteinntrykket av Zambia har vært overraskende bra.
Vi har fått oppleve utrolig mye nytt bare på en dag, og vi gleder oss til å se hva de neste dagene har i vente. Første dag i Zambia har ikke vært noe annet enn fantastisk!
Formålet med turen til Zambia er å lære hvordan idrett kan forandre og forbedre livene til fattige og vanskeligstilte barn og ungommer. Her får elevene fra Skjeberg Folkehøyskole oppleve at idrett kan være langt viktigere enn seier og tap i premier league.
Under oppholdet i Zambia har vi svært gode samarbeidspartnere gjennom organisasjonene Bauleni United Sports Academy fra Bauleni og Africa on the Ball fra Kalingalinga. Begge er fattige bydeler i hovedstaden Lusaka. De norske elevene deltar i en rekke aktivitere sammen med barn og ungdom i Zambia. Hver dag vil en av våre elever lage en blogg, følg med oss, så får du et spennende innblikk i en helt unik opplevelse og studiereise.
Spennende? Søk skoleplass for neste år nå!