Vi ruller på en støvete jordvei innover i Kabwe. Stedet vi skal til er skolen Kabwe Pre-School, skolen hvor Gift underviser. Med en gang bussen ankommer skolen kommer det barn løpende mot oss. Barna har helt klart savnet Gift, og endelig er han tilbake i byen.
En allsidig lærer
Head master Nelson Chibuye forteller SPORT-elevene at Gift er en glitrende lærer å ha på skolen.
Han er en veldig allsidig gymlærer siden han kan både fotball og nettball. Ikke minst introduserte han skolen vår for volleyball, noe som har gått veldig bra.
Samtidig forteller han at skolen savnet Gift da han var i Norge. Vår idrettslærer Sveinung forteller at Gift har vært en flott ambassadør for skolen og Kabwe under sitt opphold hos oss.
 
Møte med familien Kalulu
Etter en kamp med nettball og en kamp med fotball med varierende resultat (fortsatt ubeseiret i nettball på hele det afrikanske kontinent, ja faktisk hele Tellus) var det på tide å dra videre. Turen gikk hjem til Gift, hvor vi skulle få møte familien hans. Bussen stoppet ved et lite betonghus hvor det sto mange mennesker utenfor. Moren til Gift, Margaret, sto rett utenfor bussdøren og ønsket oss velkommen. Foran huset sto det både voksne og barn, under et idyllisk tre.
Sterk historie
Vel hjemme og plassert i Kalulu-familien sin stue, fikk vi hilse på alle familiemedlemmene. Gifts yngste bror Blessings var definisjonen på bedårende, og fikk oss til å tenke på hvordan Gift hadde vært da han var så ung. Etter at alle var introdusert, fortalte Gift historien om sin familie. Det viste seg å være en sterk berettelse. Vi satt alle musestille da Gift fortalte om sin far som døde i 2003. Familien levde da i et fint hus, men siden Gift sin far hadde jobbet 17 år i luftforsvaret og ikke de obligatoriske 20, fikk ikke familien økonomisk støtte. Moren til Gift var for stolt til å låne penger og familien måtte flytte fra huset. De flyttet inn i et mindre hus, moren solgte mange av deres eiendeler og måtte jobbe dobbelt for å tjene inn penger så Gift kunne få gå på skole.
Mye ansvar
Nå som Gift har blitt eldre ser han på seg selv som familiens overhode, noe som igjen betyr at han ser på sine yngste søsken som sine egne barn. Ikke et øye var tørt da vi hørte om hvordan vår Gift, vår glade, sprudlende, fargerike og herlige Gift har hatt det. Hvor mye ansvar som hviler på hans skuldre, og hvor stor påkjenning det må ha vært for hans mor å sende han hele veien til Norge. Det er noe vi på SPORT, og hele Skjeberg Folkehøyskole har satt utrolig stor pris på. Og vi vil bruke denne avslutningen til å fortelle om hvor glade vi er i Gift. Bussturen hjem ble en stille affære, og mange brukte tiden på å tenke på inntrykk de har fått, og på å se ting litt i perspektiv.
Unge og lovende journalister i felten
Dagen etter var avsatt til å jobbe med journalistikk, og resultatet blir å lese i SPORT-fagfeltet sitt Zambiamagasin som blir lansert når vi kommer hjem fra Zambia.
Hjemme i Norge hadde vi på SPORT bestemt oss for hvilke saker vi ville jobbe med i Zambia, tiden før reisen har blitt brukt til mye research og forberedelser. Onsdag var dagen for å gjøre alt i praksis. Det ble en lang dag for noen, mens andre var ferdige med sitt arbeid og ble med Sveinung på «Sport In Action».
Dette ble en dag hvor vi alle opplevde ulike ting da vi var ute på ulike saker. Dette besto blant annet i å lage sak på elitelaget City of Lusaka, intervjue politikere i forkant av valget, lage sak på en student ved the University of Zambia, være med på aktiviteter for gatebarn, lage motesak, intervjue en klinikk om arbeidet med HIV- smittete, lage portrett på vår gode samarbeidspartner Kaluba Kangwa, lage sak på ei jente med zambisk mor og norsk far, med mer.
Pizzagjengen
På kvelden ble det bestemt av oss elever at vi hadde lyst på pizza. Det hele endte i et stort pizzakalas inne hos Peter, Sindre, Gard og Christian. Ventetiden på pizzaen ble lang, men den smakte godt og alle var fornøyde. I tillegg var det India – Pakistan i cricket så det ble en god kveld for en sliten gjeng med SPORT-elever som hadde mange inntrykk både fra tirsdag og onsdag