I løpet av skoleåret skal sportselevene ikke bare lære seg journalistikk, de skal også få innblikk i andre sporter. Med den norske fotballsesongen godt i havn setter de nå fokus på is-idretter og nå spesielt ishockey. Spartatrener, landslagets assistenttrener og stolt Særping, Sjur Robert Nilsen gjestet fredag formiddag sportslinja for en prat om hans hockeyliv som spiller og trener i norske og utenlandske klubber samt Norges ishockeylandslag.
Skjebergelevene fikk også anledning til å stille Sjur Robert spørsmål de lurte på.
– Det viktigste rådet jeg kan gi dere på veien til å bli journalister er å stille godt forberedt i alt dere foretar dere, gjør hjemmeleksen deres før dere kommer på kamp, sa Sjur Robert.
Et av temaene som gledet et lærerhjerte var trenerens syn på spillernes rolle overfor treneren og klubben, noe som også er overførbart til det å være elev i skolen.
– Jeg som trener kan ikke tvinge spillerne til å trene eller gi full innsats, den motoren må de starte selv. Min oppgave som trener er å tilrettelegge for at denne motoren skal gå, under best mulige forhold slik at de presterer.
Men til syvende og sist er det spillerne som må ta ansvar for å tilegne seg trening og utvikling i det han holder på med, sa Sjur Robert.
Avslutningsvis snakket spartatreneren om trendene i norsk idrett, hans syn på treningsmentalitet og veien til å bli best i det man driver med.
Sportselev Birk Winge Liverud fra Drammen, syntes det var kjempespennende å høre spartatrenerens foredrag fra innsiden av hockeyhverdagen.
– Jeg gleder meg ekstra mye til å få akkreditert meg inn på neste ishockeykamp for å begynne og jobbe, sa Birk entusiastisk etter foredraget.. Få det på!