Den solfylte dagen i den britiske hovedstaden startet med noe de bosniske ansatte på St. Simeon Hotel var dristige nok til å kalle en «English breakfast». Herfra kunne det kun gå oppover, og det gjorde det. Spente tok vi undergrunnen til Tottenhams treningsfelt i Enfield, der en kamp mellom Tottenhams og Arsenals U23-lag ventet oss.

eline-og-anja-sammen-med-delle-alliStjernemøte; Eline og Anja møtte Tottenham-stjernen Dele Alli.

Humøret hadde allerede under togturen nådd et klimaks, ettersom lærer Thomas slo til med både vitser og slapstick. Det som ventet oss på Tottenhams treningsfelt var en vill batalje hvor spillere som Kristian Biyelik, Mathieu Debuchy og mannen, myten, legenden Tom Carroll alle var å finne i de respektives lag startoppstillinger. Det var grandiose forventninger knyttet til det å se en skadepreget Debuchy spille for Arsenal igjen. Debuchy gjorde også mål i kampen som virkelig hadde alt – på sidelinjen!
Det som først så ut til å bli en helt vanlig U23-kamp eskalerte fort til å bli en fotoshoot på sidelinjen. Ingen ringere enn Eric Dier og Dele Alli tok turen bort for å titte på Nord-London-derbyet, dette til stor begeistring for samtlige elever ved Sportsjournalistikk og idrett. Tottenham-trener Mauricio Pochettino gikk også forbi, men var ikke i det fotogene hjørnet.
Hele sportsgruppa samlet på Tottenhams treningsfelt Hotspur Way.

Studietur; Hele SPORTs-gruppa samlet på Tottenhams treningsfelt Hotspur Way.

Etter den celebre visittene på U23-kampen, gikk noen av SPORT-elevene inn i lobbyen på det toppmoderne treningsanlegget til Tottenham. Der møtte vi den norsk-engelske fotballagenten Freddie Akehurst, som blant annet har Dele Alli og Eric Dier som klient. Et spontant og kort intervju ble gjort, og det var et svært hyggelig møte. Hvis du fortsatt lurer, så endte kampen 2-0 i Arsenals favør. Teksten fortsetter under bildet.
Starstruck og sultne tok klassen turen til KFC for en aldri så stor matbit, hvor mange fikk erfart at det er fort gjort å bestille litt for mye.
Etter en liten hvil på hotellet var det klart for nok en ny opplevelse for klassen – en Union-league rugbykamp mellom London Scottish og Richmond (saken fortsetter under bildet).
rugbyinnkast

Rugby; London Scottish er høyest på dette innkastet, men tapte knepent mot Richmond til slutt. 

Dette var ett lokaloppgjør som trakk overraskende mange tilskuere, 1684 i tallet. På banen begge lag deler like broderlig som Milano-klubbene, ble Richmond valgt som favorittlag. Noen elever gikk i supporterbutikken og kjøpte Richmond-effekter allerede før kamp. Inne på stadion fikk vi oppleve engelsk supporterkultur på sitt aller beste med sang, humor og skrik mot motstanderlag og dommeren. I en grasrotkamp vi kanskje ikke forsto så mye av, vant Richmond 17-16 i sluttminuttene.
Kort oppsummert var den første hele dagen i London en dag der alle fikk oppleve noe nytt, fikk minner for livet og et møte med store stjerner. Dette har virkelig satt standarden før lørdagens Premier League oppgjør mellom Crystal Palace og Manchester City på Selhurst Park.
Med sportslig og cheeky hilsen Rasmus, Ola og Lars Magnus
charlotte-og-eline-ser-pa-spurs-arsenal

U23-kamp; Charlotte og resten av gruppa studerer de kommende PL-stjernenene….?

ola-og-delle-alli
 
lm