Lørdag var det duket for den tradisjonelle Kollen-femmila. Skjeberg var selvfølgelig godt representert med fire staute SPORT’s-gutter, og du vil ikke tro hvem vi møtte.
TEKST: JOAKIM BERGER
FOTO: JESPER WIMANN INGEBRETSEN
Strålende sol, god stemning og norsk seier er noen av ordene som beskriver dagen, da Arnold Gulliksen Rosseland, Torvald Hjelden Sætrang, Jesper Wimann Ingebretsen og Joakim Berger tok turen til Holmenkollen for en real skifest.
Klokka hadde så vidt rundet ni. Vi hadde pakket og var klare til å sette snuta mot Oslo. Ekspert på finsk vinteridrett Arnold Gulliksen, var klokkeklar i sin tale. Den finske gullmedaljøren, Iivo Niskanen, var storfavoritt ifølge Gulliksen.
– Det blir finsk seier i dag, sier Gulliksen før avreise. Klassiskeksperten, Iivo Niskanen vil gjøre kort prosess med de norske gutta, fortsetter den hardbarka Kvindølen.
Folkefest
I tradisjonens tro var det norske folk samlet i hopetall klare til å heie fram Martin Johnsrud Sundby og resten av de norske fram til seier. Tusenvis av norske flagg.
Vi hadde traktet kaffe og smurt matpakke.
– Kaffi må mi ha, sier Arnold i kjent stil.
Liverpool-stjerne i Kollen
I toget på vei opp til arenaen stod vi med NRK-reporteren, Nicolay Ramm. Ramm lagde serien «Helt Lahtikrampe» under VM, men i dag var den humoristiske reporteren bare i Kollen som tilskuer.
Blir det Helt Kollenkrampe i dag, eller? spør Joakim.
– Nei. I dag er jeg ikke på jobb, smiler Nicolay, mens han holder rundt kjæresten sin.
På vei inn på nasjonalarenaen hilste vi på landslagstrener Thor Arne Hetland i forbifarten, men det stoppet ikke der. Liverpool-legenden, John Arne Riise, suste forbi og Joakim var rask med å skrike på den tidligere stjerna.
Joakim fikk tatt bilde, og vi satte kursen mot hovedtribunen. Siden Joakim sitter i rullestol, hadde vi plasser over tribunen.
Sundby-revansje
2 timer med intens skigåing. Forhåndsfavoritten til Arnold var alene i tet med hjemmefavoritt, Sundby. Mot slutten avgjorde Sundby i «Hellner-bakken», og sikret hjemmeseier til stor jubel blant oss og resten av de fremmøtte.
Norsk seier ble det. Slitne og fornøyde karer tok turen tilbake til Skjeberg et minne rikere.