Som elev på sportsjournalistikk og idrett får du mulighet til å intervjue noen av våre mest kjente idrettsutøvere.

I løpet av året blir det TV-sending med flerkamearproduksjon i samarbeid med filmlinja.

Dersom du er interessert i sport og drømmer om å jobbe i media er sportsjournalistikk og idrett virkelig linja for deg. Som eneste skole i Norge samarbeider vi med flere ulike eliteserieklubber.
Det betyr at våre elever blir akkreditert til kamper på lik linje med vanlige journalister og dermed får et unikt innblikk i hvordan hverdagen fortoner seg for norske sportsjournalister.
Les også:
Vi ønsker oss flere jenter på sportsjournalistikk og idrett, les mer om det her.
Dersom du griper mulighetene får du kanskje intervjue noen av våre største idrettspersonligheter.
Årets elever har intervjuet landslagskaptein Stefan Johansen. Tidligere landslagsspiller, Spartatrener og tidligere trener i verdens nest beste hockeyliga SHL, Sjur Robert Nilsen, har besøkt oss på skolen.
Elevene våre har tatt bilder av kjente spillere, som for eksempel tidligere Liverpool-keeper Loris Karius.
Dette er bare noen eksempler på hvilke muligheter du får.
En av årets sportselever, Snorre Runeson Bendiktsen konsentrere seg om å få gode bilder i europacupkampen mellom Sarpsborg 08 og Besiktas.
Foto: Lasse Karlsen

Vi har faste opplegg med dekking av eliteseriekamper i både fotball og ishockey, men kan også tilpasse oss den enkelte elevs individuelle ønsker. Vil man for eksempel dekke eliteserien i håndball ordner vi akkreditering til det. Det samme kan vi gjøre med blant annet innebandy og ulike individuelle idretter. Mulighetene er mange, det gjelder bare for deg som elev å gripe dem.
En av årets elever Nikolai Holte, klarte å fange en av Sarpsborgs scoringer mot Besiktas med kamera.
Foto: Nikolai Holte

Når man skal lage journalistikk om sport er det også greit å ha litt kontakt med idrett selv, vi har derfor et par treninger i uka, samt at vi deltar i kamper og turneringer. Hovedidretten er fotball, men i løpet av året får du prøve deg i en rekke ulike idretter.
I løpet av året vil du være innom alle journalistiske plattformer.
Skrive er selvsagt noe alle journalister må beherske, siden alt i dag publiseres på nett, men du får også lage podcaster, være på radio, lage magasiner og ha en tv-sending med flerkameraproduksjon. Du vil lage videoreportasjer og blogger.
Skjeberg-elev Marcus Skjæveland intervjuer landslagskaptein Stefan Johansen i mørket utenfor Craven Cottage, mens medelev Martin Lillevik Veivåg filmer. I dagens medieverden er mobiltelefon et viktig arbeidsverktøy.
Foto: Thomas Lilleby)

Vi åpner mange dører for deg, det gjelder bare å gripe sjansen og gå gjennom døra selv.
Sportsjournalistikk og idrett er populær og blir ofte full. Derfor er det lurt å søke så tidlig som mulig hvis du ønsker et drømmeår med fokus på både sport og media.
Klikk deg gjerne inn på sportsjournalistikk og idrett på hjemmesidene våre for å lese mer. Der får du blant annet vite mer om våre spennende studieturer til Zambia og Barcelona.
Les mer om sportsjournalistikk og idrett her