Det var duket til en ny toppkamp i Sparta Amfi, denne gang var det ikke bare en toppkamp, men det var samtidig kampen om Østfold. Som vanlig skulle dette bli en jevn og spennende kamp som inneholdt utvisninger, scoringer, tøffe dueller og alt et lokaloppgjør skal inneholde.

Stjernen med stort press
Stjernen starter best, men det er Sparta som først kunne juble, da Henrik Malmström setter inn 1-0 i power play etter knappe åtte minutter. Etter kalddusjen fortsatte Stjernen med et stort press før de først etter 18 minutter kunne sette inn utligningen 1-1, ved Jan Sochor.

Utnyttet feilene
I midtperioden var det Sparta som spilte best og vant skuddstatistikken med 21-9. Allikevel var det Stjernen som kunne juble mest da de etter to perioder ledet 5-3. Sparta som er det beste defensive laget i ligaen, gjorde unormalt mye forsvarsfeil som Stjernen var veldig dyktige til å utnytte.

Kontrollerte inn
Sparta byttet keeper og fortsatte som i midtperioden – med stort press. Dette var til ingen nytte da Stjernen ga alt for å ”safe” inn seieren. Sparta var nære scoring ved både Renè og Witnes, som begge traff stolpen hver sin gang. Göran Hermansson skapte i midlertidig ny spenning i kampen da han like før slutt kunne sette inn reduseringen til 5-4. Dessverre for Sparta så kom denne reduseringen litt for sent og Stjernen kunne ta med seg alle tre poengene fra amfien.

Debutant
20-åringen Mats Frøshaug kom nylig fra talentfabrikken Manglerud Star og fikk sin debut mot Stjernen i Spartas første rekke sist lørdag.

– Det var litt tungt i starten, men mot slutten av kampen begynte det å komme seg litt. Jeg ble fort sliten og merket selv at jeg var litt ute av kamptrening, men jeg satser på at dette skal bli bedre i løpet av de neste kampene, uttaler Frøshaug etter kampen.

Sparta på topp
Tirsdag 20. januar spilte Sparta en hengekamp borte mot Furuset, og med seier her kunne Sparta ta over ledelsen i Get-ligaen. Alt gikk etter planen for guttene fra Sarpsborg og de kunne innkassere en 5-1 seier og dermed innta tabelltoppen med ett poengs margin til Vålerenga som nå ligger på andre plass.