I Chawama besøkte vi COBET-skolen og var innom andre lokale skoler i nærheten. COBET står for Chawama Orphans Basic Education Trainingcenter og var en skole for mange foreldreløse barn og da kom vi hit. Her møtte vi rektoren og andre lærere på skolen. Vi ble godt mottatt av dem og fikk komme inn på lærerværelset, før vi sammen med peer-lederne fra EduSport holdt gymtime i skolegården. Deretter dro vi til en ungdomsskole i nærheten og dro i gang et par leker der og ungene storkoste seg.

Populære EduSport
På slutten av dagen besøkte vi tre andre barneskoler som var tomme på grunn av skoleferie. Her hilste vi på lærerne og de fortalte litt om samarbeidet med EduSport som holder gymtimene på skolene. Dette er veldig populært blant barn og lærere. Vi ser også hvordan barna stråler opp når de ser en av peer-lederne fra EduSport i gata, og at de tar noen rytmer fra en av lekene på sparket. Ikke alle er like interessert; på den ene skolen møtte vi en utakknemlig rektor som ville ha oss ut så fort som mulig, fordi han ville ta ferie.

Etter skolebesøkene dro vi til et lokalt marked i bydelen. Det var ganske spennende å oppleve det. Det krydde av folk overalt og man kunne kjøpe omtrent hva som helst der. Man kunne få kjøpt levende høner, masse grønnsaker, kull, klær, verktøy og alle slags småting. Mye av maten var ikke no særlig delikat, for overalt var det fluer.
I Bauleni, der vi har vært tidligere, var den andre gruppa og holdt aktiviteter for skolebarna. Gruppa holdt treninger på Bauleni Basic School (offentlig) og på privatskolen Prince Takamodo Primary School.
 
All den gleden og atmosfæren som er på skolen, er helt ubeskrivelig. Selv om det var moro å være ledere, så var det ikke alltid lett å være instruktører der, for noen av dem forsto knapt engelsk. Vi måtte bruke de lokale ungdomsarbeiderne som tolker for skolebarna for å lære barna lekene våres. Engelskkunnskapen i den nedre halvdelen av barneskolen er på et veldig lavt nivå. Ellers gikk alt greit med barna og nordmennene ute i felten.

Hjemmebesøk
Denne dagen var det flere som hadde andre oppdrag i tillegg. Patrick Aleksander Bjørge og Erik Veen Borgen besøkte venninnene Ruth (16), Elisabeth (15) og Rachael (12) hjemme hos dem i Bauleni for å se hvordan de bodde. Elevene ble kjent med disse jentene under oppholdene i Bauleni og ble invitert av de for å besøke hjemmene sine. Ruth bodde i et romslig, lite hus med 3 rom, sammen med mor og sine 8 søsken.

Elisabeth bodde i et lite og trangt hus med sin mor og ti andre, hvor alle sov på samme rommet! Hos Rachael fikk Patrick og Erik en varm velkomst av mora i huset som også tilbydde de middag, men de takket høflig nei. Rachel bodde i et ganske fint hus med et stort kjøkken, stue med parabol-tv, flere rom og et stort soverom. Hun bor sammen med sine foreldre sammen med 5 andre brødre.
Etter en hektisk og varm dag ute i felten, kom alle til slutt til gjestehuset for å spise en velfortjent middag og ta seg en deilig dusj. I morgen venter en ny, stor begivenhet for turen, nemlig Skjeberg Annual Football Tournament!