-Dette er et resultat av målrettet arbeid. Vi har deltatt på tre utdanningsmesser i Bergen, Trondheim og Lillestrøm. På hjemmesiden får søkerne et godt bilde av hva de har i vente som elever både sosialt og faglig. Tidligere elever og foreldre er gode ambassadører for skolen, og generelt sett har vi jo et veldig godt omdømme. Ikke minst innenfor journalistikk-fagene, sier rektoren.

Mange søkere
Saksbehandler Laila Dalene viser til en svært positiv søker-trend. Antall søkere stiger for hvert år, og allerede nå har 98 elever sagt ja til plassen. Det er fjorten flere elever enn samme tidspunkt i fjor.

-Nå kan vi senke skuldrene, sier Laila som forteller at elevgruppen foreløpig består av 44 gutter og 54 jenter. En slik kjønnsfordeling er ganske unik i norsk folkehøyskole.

Noen ledige plasser
Fortsatt er det noen ledige plasser på de tre fagfeltene Radio- og TV-journalistikk, Sportsjournalistikk og idrett og det nystartede fagfeltet Kulturjournalistikk.

-Det er hyggelig at så mange har søkt Kulturjournalistikk som vi har satset mye på. Fagtilbudet har fått en pangstart, men vi vil gjerne ha enda noen elever til, sier rektor Karsten Schroeder som oppfordrer potensielle søkere om å kaste seg rundt for å sikre seg de få plassene som fortsatt er ledige.

Zambia og Cuba
I disse dager er fagfeltet Sportsjournalistikk og idrett i ferd med å avslutte en tre uker lang tur til Zambia. De har regelmessig sendt flotte reportasjer som har blitt presentert på hjemmesiden. Når de kommer tilbake skal de lage en stor fotoutstilling i tillegg til et reportasjemagasin.

Like over påske skal radio- og TV-journalistene av gårde. Sammen med MUSIKK reiser de til Cuba hvor de skal dra rundt på den karibiske øya i 12 dager. Det blir 12 dager spekket med opplevelser fra Havanna, Trinidad, Santa Clara og Varadero. Under oppholdet skal elevene produsere reportasjer som vil bli publisert som en del av en direktesendt trekamera-produksjon når de kommer tilbake.

Kulturjournalistikk
Skolen har også stor tro på at flere vil søke seg til Kulturjournalistikk. Dette er et helt nytt fagtilbud ingen andre folkehøyskoler tilbyr. Hovedlærer Annelise Knudsen har gjennom det siste året lagt ned et betydelig arbeid for å stable det nye faget på beina som dekker et stort spekter av kulturelle aktiviteter innen musikk, film, litteratur og kunst.