Kampen ble blåst i gang av SPORT-lærer og dommer i 1.omgang, Sveinung Finden. Stillingen holdt seg lenge på 0-0, men omtrent halvveis ut i omgangen klarte Haugetun å få ballen bak Skjebergs keeper Andreas Kristoffer Berge. På stillingen 2-0 serverte Martin Ingebrigtsen en perlepasning opp til Haakon Thon som klarte å lure ballen bak Haugetun-keeperen. 2-1. Stolte Skjebergsjeler øynet håp.

Sviktet defensivt

Til pause stod det 4-1 i favør Haugetun. I pausen ble SPORT-elevene enige med trener Sveinung Finden at de kunne bedre og at de skulle tenke at andre omgang begynte på 0-0. Det tok ikke like lang tid før det første målet kom i denne omgangen, og Haugetun økte ledelsen mål for mål.
Men laget fra Skjeberg ga ikke opp, og halvveis ut i andre omgang passerte Henrik Hornnæss Haugetun-forsvaret og reduserte til 7-2. Etter dette begynte det å svikte i forsvaret til Skjeberglaget, og de fikk mange billige mål i mot seg. SPORT hadde flere sjanser til å pynte på resultatet, men når dommeren blåste av kampen stod det 12-2 til Haugetun.

Ingen sure miner

– Gøy! Svarer SPORT-elev Alexander Bernås på spørsmål om hvordan det føltes å spille for Skjeberg denne kampen.

– Jeg var fornøyd med egne prestasjoner i alle fall, sier Haakon Thon med et stort smil og glimt i øyet.

SPORT-elevene som ikke befant seg på banen, var linjedommere, publikum eller fotografer på sidelinja.

– Vi er egentlig ganske jevne, og vi holdt lenge før det første målet, men vi gir dem for mange gratissjanser – og glemmer å løpe tilbake i forsvar for eksempel, mener linjedommer og SPORT-elev Maiken Skovly. Hun fortsetter:

– Vi kan mer enn vi utfører da, for å si det sånn, men det er jo den første kampen vår, så jeg synes jeg vi er flinke jeg!

-Vi får en kollaps defensivt i andre omgang, og målene renner inn. Men første omgang er ganske jevn, selv om vi gjør en del feil som kunne vært gjort riktig, supplerer Skjebergs idrettslærer Sveinung Finden.