Skjeberg Folkehøyskole er i full gang årets nye kull. Tradisjonen tro står fellestur med overnatting på programmet første uka. Her skal elevene ristes sammen på nytt, med ulike utfordringer som trigger samarbeid og fellesskapsfølelsen.

Hele skolen på tur gir oss et godt fundament for et herlig fellesskap på skolen.

Volleyball og bruskasser
Turen i år gikk til Østfolds vakre skjærgård på Hvaler, nærmere bestemt Vesterøya og Sauevika Leirskole. 98 elever ble fordelt på rom med mange nye fjes, spilte volleyballturnering, badet, padlet kano og grillet hamburgere. På ettermiddagen og kvelden ble det konkurranse i klatring på bruskasser, der rektor Lene imponerte med balanse og dristighet og fikk stabla 25 kasser under seg før stabelen ramla! Sent på kvelden samlet de fleste seg rundt brettspill i oppholdsrommet.
Noen lærere er også spretne. Vi har det best når både elever og lærere kan gjøre noe sammen.

Natursti og fisk
Torsdag var natursti hovedprogrammet. Etter frokost i restauranten ble det utvask og inspeksjon, før dagens nye utfordringer skulle løses i fellesskap. Elevene ble delt i grupper på 10-12 stykker, og oppgavene er stort sett konstruert med tanke på å oppøve samarbeid for å løse den aktuelle oppgaven. Som å løfte en ball i hodehøyde uten bruk av armene, flytte hele gruppa 10 meter på stien med et svært begrenset antall berøringen i bakken, falle bakover fra stein, lage et «fiskeuttrykk» av ting en finner på stranden, eller sette sammen et puslespill på tid.
Elevene fikk også testet seg på noen intrikate spørsmål om ansatte, for å lære mer om hvem disse menneskene «egentlig» er!
Det er viktig at vi får god mat når vi er på tur

Fellesskap og sprell
Alt i alt en meget vellykket tur, med mange fine stunder, artige sprell og mye gøy. Nå rettes fokus framover på resten av skoleåret. Men allerede lørdag er det mer felleskap og sprell; elevunderholdning der vi håper å se alle elevene på scena!
Her er noen av bildene fra turen. Ikke glem å følge oss på Instagram da vel!