Noe av det elevene setter mest pris på at vi gjør på Fotolinja, er turene. Det bryter opp i hverdagen og gir oss nye impulser. Derfor dro vi på en litt improvisert dagstur til Göteborg for å trene litt på streetphoto. Variasjon er som kjent livets krydder, og dermed smakte en liten tur nå helt perfekt.
Snart New York
Det er mindre enn to uker til vi skal til New York, og derfor passer det veldig godt å ta en øvelsestur til et ukjent sted for å teste ut hvordan vi mestrer utfordringene med tanke på streetphoto. Årets kull synes dette er en spennende sjanger, men synes nok det er greit å øve seg litt for å kjenne på hva som skal til for å få de gode bildene.

Dette sier elevene om turen:

Når man jobber med streetphoto er det viktig å ikke være redd for det vi ser, enten det er alvorlig eller mer overfladisk. Foto: Synne Ekeberg Simensen

Synne Ekeberg Simensen: Jeg synes det var veldig gøy å dra til Göteborg fordi jeg fikk øvd meg på streetphoto, som jeg ikke har drevet noe særlig med tidligere
Den som venter… Foto: Andreas Svestad Utseth

Andreas Svestad Utseth: En fin oppvarmingstur til New York for å vite hvor bra jeg klarer streetphoto nå.
Vakre blomster i Göteborg. Foto: Eirunn Smaaland Oppheim

Eirunn Smaaland Oppheim: Jeg synes det var en fin tur, eneste som var litt utfordrende var at himmelen var såpass blank som den var, så jeg endte opp med å redigere på himmelen på et av bildene..
Den leende hunden. Foto : Kine Malin Furuvald Fløistad

Kine Malin Furuvald Fløistad: Det som gjorde turen fantastisk for meg, var å finne min sterke side innen fotografi, nemlig street photography. Det var en ganske koselig dag, i tillegg så fikk vi en smakebit på hvordan New York kommer til å bli, noe som var veldig greit å oppleve nå som det virkelig nærmer seg.
 
«Men så ta det jævla bildet» sa denne mannen til fotografen Lars Eckhoff Raahauge

Samarbeid
Turen ble et slags samarbeidsprosjekt med elever og lærere, der vi alle måtte være med å ta ansvar for at det skulle bli en god tur. Siden dette var på siden av det planlagte opplegget betød det at vi måtte være forsiktige med pengebruken. Det klarte vi med glans. Det ble middag på Max, og det smakte oss midt i blinken!
 
Verdens vakreste scooter! Foto: Iselin Gundersveen

Forberedelse til New York
Vi fikk mange svar på hvor vi står med tanke på det tekniske og det billedmessige, og vet nå hva vi trenger å arbeide mer med frem til avreise til New York. Men like viktig er det å ta til seg det som fungerer, det som er på plass. Og så er det viktigste av alt: hyggefaktoren. Den var høy og på plass. Dette lover med andre ord godt for turen til New York.

Takk for turen, folkens!

Les mer om Foto New York HER!
Følg Fotolinja på Instagram HER!