Musikkelevene jobber med årets hovedprosjekt

Det er for tiden ekstra stor aktivitet i lydstudioene her på skolen. Musikkelevene er nemlig i full gang med årets hovedprosjekt – komponering og produsering av egne sanger.

Alf Inge Bjerketvedt Berger – elev ved Musikkproduksjon – i full gang med sin nye låt

Stor aktivitet
Det finpusses på vers og refrenger, det jobbes med tekster og lydbilder utforskes.
Alle elev-sangene ender opp på et album som Skjeberg folkehøyskole gir ut på Spotify og SoundCloud senere i år.

Som vanlig er elevene innom mange ulike musikksjangere. De jobber med alt fra EDM (electronic dance music) via rock og rap, til punk og temaer som går inn under filmmusikk.
Musikkelevene jobber i Studio 1

Spennende år

Alf Inge Bjerketvedt Berger, som går på Musikkproduksjon sier – «det har vært et fantastisk år så langt. Jeg har fått være med på å lage musikk til mange spennende prosjekter – bl a til Ufestival 2017 som går av stabelen i Fredrikstad 18. – 22. april».
Gjennom året får elevene opplæring i musikkhistorie, musikkteori, låtskriving, bruk av studioutstyr og ikke minst – hvordan dagens musikkproduksjon gjøres.

Verktøyene du trenger

Skjeberg folkehøyskole har nå fire moderne lydstudioer som elevene diponerer til musikkproduksjon. Her finner du alle verktøyene du trenger for å skape dagens lydbilder. I to av lydstudioene jobber elevene med FL Studio og i de to andre jobbes det med Pro Tools – verdens ledende musikkprogram.

Lydmiksing er tidkrevende, men utrolig moro!

Én til én undervisning

Vi er inne i den siste skoleperioden og elevene får nå én til én undervisning av lærerne på sine produksjoner. Dette er tidkrevende arbeid, men mest av alt – utrolig moro!

Alle sangene skal mastres ferdig hos Lydmuren – et av norges ledende masteringstudioer. Vi gleder oss til det ferdige albumet som lanseres 9. mai.
 

Tekst og foto: Mikkel Schille
Musikklærer Mikkel Schille har sin egen lydblogg – Schilles LydBlogg. Den kan du lese her