Tirsdag morgen våknet vi etter en god variasjon søvnbehaglighet. Noen hadde sovet som steiner, mens andre hadde sviende øyne etter ublitt møte med myggnettingen. Etter frokost bar det til EduSport og Sport In Action(SIA) sine kontorer for foredrag. For noen ble det litt vanskelig å forstå engelsken. Dette resulterte at de datt litt ut, men zambierne fikk dem på beina igjen med sine tradisjonelle leker.

Sterke inntrykk
Etter lunsj gikk turen videre til bydelen (comunity) Bauleni. Dette er en av de fattigste områdene i Lusaka. Befolkningen her lever under ekstremt vanskelige forhold. Her ligger også skolen vi skal ha tettest kontakt med. Da vi ankom skolen var det elektrisk stemning. Barna behandlet oss som superstjerner og alle vil ha en bit av oss. Vi tok deretter turen ut i selve comunitien for å se hvordan levekårene var. Noen av oss var til og med hjemme hos peer-leaderne (lokale ungdomsledere). Turen gjorde et sterkt inntrykk på flere av oss.
– Det var veldig spesielt og komme hjem til Peer-Leaderne, forteller Andreas Larsen.

Godt i vondt
Onsdag var nok en dag preget av sterk varme, men i motsetning til tirsdag var dette en mye gladere dag. Først besøkte vi den lokale SOS barnebyen hvor vi fikk se at det var mulig å få et bra liv selv om man blir født i forferdelige forhold. Tilbake i Bauleni skulle vi så holde kurs. Dette innebar fotballdømming. keepertrening og et veldig populært håndballkurs. Akkurat som i går var ungene glade for å se oss og noen fikk til slutt litt mye så de måtte søke tilflukt i bussen.

Vanskelig kamp
Dagen ble avsluttet med fotballkamp mellom Skjeberg Folkehøyskole og Peer-leaderene på skolen. Slaget sto på en humpete og hard sandbane med hundrevis av lokale barn som tilskuere rundt. Dessverre ble forholdene for vanskelige for oss og vi tapte til slutt
3-2.  Tomålscorer Peter Hekne tror at forholdene var avgjørende og syntes det var surt med tap, ettersom han hadde et håp om seier. På gjestehuset er det ellers god stemning med fotballkamper på tven. Altså akkurat som en vanlig søndagskveld i tv-stua på Skjeberg.