Skoleåret 2018/19 var legendarisk på Skjeberg folkehøyskole. Det var det året vi i fremtiden kommer til å måle alle skoleår etter. Vi hadde engasjement, prestasjoner, hygge, humør og tilstedeværelse. Vi hadde en fantastisk gjeng elever. Også på Fotolinja.
Perler på en snor
På Fotolinja kom de fine øyeblikkene som perler på en snor. Da dere plutselig turte stå frem. Da dere vokste med oppgavene. Gjennom en reise gjennom alle fotosjangere hang dere med i svingene. Fashion, analogt foto, fotostudio, kunstfoto, streetphoto… lista er lang. Tenker på de vakre bildene, de store opplevelsene, den suverene elevkvelden, den flotte kunsten. Vi hadde disputter også. Men når vi er kreative så kommer det ofte litt temperatur med på lasset.
Vi brenner for det vi gjør.

Eirunn er litt mer tilbakeholden som modell enn som fotograf, men på utstillingen i Fredrikstad var hun tydelig stolt over arbeidene sine.

Det var nydelig å se hvordan dere blomstret gjennom oppgavene, fant en stemme, vokste og utviklet dere som fotografer og mennesker. Bildene vi aldri glemmer og følelsen av å ha vært tilstede.
«Heey, JT, ta bilde av meg da!» sa Kine Malin, og fikk viljen sin da vi var på bilkirkegården i Sverige.

Turene våre
Vi hadde noen suverene turer sammen. Vi var på Akerøya, der vi ble kjent med hverandre og kamerautstyr, vi fotograferte fugl og natur, og spiste dødsgod Hvaler-pizza. Vi var i Sverige et par ganger også. En gang til Bilkirkegården for å fotografere de poetiske og veldig rustne bilene der. Vi var også i Gøteborg for å øve på streetphoto. Vi var også på en herlig tur til Oslo, der vi besøkte NRK, og hadde det koselig sammen. Det fikk vi for øvrig nesten alltid til; å ha det fint sammen. Det er stas å tenke tilbake på!
På toppen av New York med utsikt over hele byen. Vi hadde en helt fantastisk tur til New York.

New York
New York er jo et kapittel for seg selv. 14 dager på tur med en fantastisk gjeng som gir jernet og står på for at alle skal ha en fin tur. Det er slik man ønsker å ha det på tur. Høydepunktene var nok utstillingen vår, musikalen vi var på, stemningen og generelt alt vi opplevde sammen. Vi fikk se fantastisk kunst, stor arkitektur, være med på putekrig og oppdage New York både i små grupper og sammen med alle. Det var en dannelsesreise på alle vis.
Herlig stemning da vi hadde elevkveld. Du verden så artige dere var!

Til veis ende
Det er alltid litt vondgodt når noe tar slutt. Vi sier farvel, tar med oss minner og går inn i fremtiden. Alle ble en bedre fotograf i løpet av skoleåret. Alle hadde et øyeblikk der resten av klassen fikk se hva som bodde i dem. Noen jobbet hardere andre mindre. De som jobbet hardere fikk betalt for det også. Det er slik det er i livet. Det er slik det skal være, og det er vi takknemlige for.
Det tok sin tid å få til et gruppebilde av hele fotogjengen, men så ble det også veldig fint, da.

Vi fikk det til sammen. Takk for et vidunderlig år, fotografer!
 
Les mer om Foto-New York HER!
Følg Foto-New York på Instagram HER!