Takk for oss Berlin

Musikkproduksjon har hatt noen fantastiske dager i Berlin med og nå toger vi videre til Salzburg – Mozart sin fødeby.

Det hele starter med at vi kommer til hotellet som ligger så sentralt det er mulig å komme. Her har vi Alexanderplatz og det ikoniske TV-tårnet.

 

Vi har hatt fulle dager med opplevelser og læring både morgen og kveld. Tirsdagen var vi på House of music – der vi fikk omvisning. På denne skolen går også noen tidligere Skjebergelever vi var heldige å treffe.

Deretter tok vi oss til East side gallery og fikk se restene av Berlinmuren som nå er verdens lengste kunstverk.

Når musikkproduksjon skal på tur må det selvfølgelig være med musikk som tema og denne kvelden fikk vi med oss en konsert av Alex Cameron.

Onsdagen var formiddagen dedikert til bilentusiastene. Vi besøkte Classic Remise – et showroom der de flotteste klassiske bilene som er laget utstilles.

 

Videre reiser vi til den største musikkforretningen de fleste av oss har sett! Fire etasjer kun med instrumenter og alt man kan drømme om av utstyr for musikeren. Her fikk elevene teste de instrumenter de måtte ønske av ulik kvalitet og prisklasse.

Selv om det er flott å både være på konsert og i en diger butikk med alt av musikkutstyr man kan drømme om, er nok sykkelturen et av de sterkeste inntrykkene etter den første delen av denne studieturen.

En flott gjeng på sykkeltur. Her på utsiden av et av konserthusene.

Her møter vi en svært kunnskapsrik fyr som tar oss gjennom Berlin på sykkel. Han forteller Berlins historie – fra krystallnatten på utsiden av Humboldt universitetet på 1700-tallet, til brannen på Reichtag, andre verdenskrig med jernteppe og byggingen av Berlinmuren på 60-tallet. Hitlers bunker, Brandenburger Gate og Checkpoint Charlie. Lærerikt, sterkt og interessant fra ende til annen.

Humboldt universitetet som er Berlins eldste universitet og sees på som «alle moderne universiteters mor». 40 nobelprisvinnere har gått på dette universitetet.

 

Holocaust-minnesmerke. Et monument for å minnes de drepte jødene under nasjonalismen. Arkitekten sier selv at det er opp til den enkelte å tolke minnesmerket. En sterk opplevelse å vandre mellom betongklossene som er satt opp i ulike høyder.

 

Checkpoint Charlie – en av få grensepasseringer mellom Øst- og Vest Berlin mellom 1945-1990.

Turen til Berlin ble avsluttet på en klassisk tysk restaurant.

Videre går nå turen til Salzburg som er Mozart sin fødeby. Her venter både historie og klassisk konsert i byen som står på UNESCO sin verdensarveliste.

Togtur er en behagelig måte å ta seg frem på. Noen hviler godt på turen.