I uke 7 drar mange elever ved Skjeberg Folkehøyskole ut i praksis. Vi har snakket med to av elevene på linjen Sportsjournalistikk og idrett om forventninger til denne uka.

Forventninger: Elevene Aksel Kristensen og Lars Magnus Røys på linjen Sportsjournalistikk og idrett skal begge ut i praksis i avisredaksjoner før vinterferien. Begge håper  å gjøre det så bra at de får videre engasjement som «free-lancer» etter praksisen. 

– Jeg har fått meg jobb i Bergens Tidene, sier Lars Magnus Røys.
– Dette blir spennende, håper å få mye å gjøre og at jeg lærer hvordan livet fungerer i en større avis. Han er derimot usikker på om han er inhabil i saker om Brann SK.
– Det skjer så mye i den klubben nå, og det er ikke alt jeg er helt enig i. Man det hadde vært knall å få jobbe med noen saker her også.
Flere plattformer: Elevene på Sportsjournalistikk og idrett har fått opplæring til å presentere journalistikk på flere plattformer; papir, nettavis, blogg, video og radio. Her er Lars Magnus i Radio Skjebergs DAB+ studio. Radioelevene som vanligvis jobber her skal også i praksis kommende uke. 

Aksel Kristensen skal jobbe en uke i Østlandsposten, med base i Larvik.
– Jeg gleder med veldig, sier Aksel. Skal bli spennende å jobbe med virkelige saker. Også håper jeg å gjøre et godt inntrykk slik at det kan bli muligheter senere.
 
Stjernepraksis: SPORT-elevene har også vært på fotballtur til London. Her fikk de møte spillere de kjente igjen fra TV’n! Lars Magnus er fotograf. Underveis i London samlet elevene stoff for produksjon av avis i etterkant. 

– Skjeberg Folkehøyskole ser det som vesentlig at elevene får testet sine kunnskaper og ferdigheter i «det virkelige livet», understreker assisterende rektor Sveinung Finden. Gjennom året får elevene en grundig opplæring, og mye praksis på skolen. Men tempoet og alvoret kjenner en best når en vet at stoffet som produseres skal leses, eller høres av tusenvis der ute. Og ikke minst er det en redaktør som bør være fornøyd med jobben som blir gjort, avslutter han.
Men det skremmer ikke gutta på SPORT.
– Dette er en mulighet til å få en fot på innsida. Så vi får bare stå på, gjøre vårt beste og håpe på at alle blir fornøyde, sier Aksel og Lars Magnus.
I tillegg til linjen Sportsjournalistikk og idrett skal også elever på «Filmproduksjon» og «Radio og multimedia» prøve seg i arbeidslivet. Vi kan bare ønske alle lykke til!