Tone Renate Fredén er vår assisterende rektor for kommende skoleår – og hun gleder seg til jobben.
– Folkehøyskole er nytt for meg. Jeg gleder meg til å jobbe med den helhetlige tilnærmingen som folkehøyskolen har til elevene som går her. Og til å følge reisen elevene går gjennom i løpet av et folkehøyskoleår. 

Ny assisterende rektor: Tone Renate Fredén kommer til å jobbe mye med PC’en i året som kommer, men gleder seg mest til møtet med elevene.

Tone bor til daglig i Halden, og har fått permisjon fra jobb som undervisningsinspektør ved Borge ungdomsskole på Selbakk i Fredrikstad kommende skoleår. Hun kjenner dermed til ungdomskulturen og alt som berører det å være ung i Norge i dag. Hun avslører at Barcelona er hennes favorittstorby – og at hun gleder seg til fellesturen i november.
Barcelonetta: Kombinasjonen strand – storby helt herlig her i Barcelona, sier Tone. – Flott reisemål for Skjeberg Folkehøyskole når gradestokken synker her hjemme i november!

Kulturby: Barcelona er et Eldorado for kultur- og historieinteresserte. Her fra La Sagrada Familia, den enorme og vakre katedralen som har vært under kontinuerlig bygging siden 1870-åra…

– Jeg er glad i språk, og har undervist i spansk og norsk tidligere. Her på Skjeberg skal jeg fortsette med spansk som en del av forberedelsene til skoleturen til Barcelona. Jeg skal også jobbe med Barcelonas kultur og historie, og baker dette inn i valgfagene jeg skal ha her. Greit å kunne de viktigste ord og utrykk, og litt om hva en ser rundt seg i storbyen.
Tone vil også ha fag som går på sosialt entrepenørskap, eller der elever går ut og hjelper folk i nærområdet som trenger assistanse til noe. – På Borge ungdomsskole hadde vi blant annet mobiltelefonkurs for eldre…. Og det var skikkelig gøy å se hvordan både de veldig unge lærerne og de «noe» eldre elevene gjensidig stortrivdes med dette!
– Førsteinntrykket av Skjeberg Folkehøyskole har vært veldig bra. Jeg har blitt tatt godt i mot, folk er åpne og interessert, og det ser ut til at dette blir en fin arbeidsplass det kommende året. Gleder meg!
Bra start: Konstituert rektor Sveinung Finden er godt fornøyd med å få Tone med på laget kommende skoleår. – Hun blir en ressurs på mange områder, sier han i en kjapp kommentar!