På Friluftsliv og trening skal vi kombinere nettopp de to tingene. Vi skal trene mye sammen, og vi gjør det på en måte som er tilpasset alle fysiske former. 

Om du har som mål å komme i litt bedre form, klare din første pull-up eller sette personlig rekord i markløft, er vi sikre på at vi skal kunne gi deg veiledning til å nå alle de målene. Vi skal ha minst en treningsøkt sammen hver uke og i de øktene vil vi trene crossfit inspirert. For oss betyr det mye bruk av egen kroppvekt, kanskje i kombinasjon med en dumbell eller kettelbell. Det er korte og til tider litt intensive økter, men aldri vanskelige øvelser.
Sammen får vi opp pulsen og kjenner på litt skjelvende ben, men alle skal gjøre disse øktene basert på egen fysiske form. Øktene gjør vi i treningsrommet, eller vi kan ta med oss utstyr ut for å kombinere det med frisk luft.

Det er ikke noe mål at man skal løfte 100 kilo eller løpe tre kilometer på 12 minutter. Det er ikke vårt poeng med trening. Vårt poeng er at du skal kunne kjenne at kroppen responderer på treningen, godfølelsen som kommer etterpå og kanskje vil du kjenne at du blir i litt bedre form også. Det er en bonus. Hvis du har treningsmål, skal vi hjelpe deg å nå dem. Jobben derimot – den må du gjøre selv.
I løpet av skoleåret skal vi besøke et eller flere crossfit-senter. Hvor mange vi besøker avhenger av elevens interesse for både trening og crossfit. Det er mange gode og populære senter i nærheten av oss, både i Sarpsborg, Fredrikstad, Oslo og Skedsmo for å nevne noen. Sistnevnte er det «Treningsfrue» som driver og kanskje kan vi få til en økt sammen med henne eller «Funkigine».
Vi har to treningsrom på skolen – ingen av de er store, men vi har et styrkerom og et cardio/styrkerom. Vi har et bredt utvalg av kettelbells,  dumbells, vektskiver, stenger, samt «monkeybar» med olympiske stenger og vekter. Mølle, romaskin og spinningsykkel gir deg alle muligheter for en rolig utholdenhetsøkt eller tøffe intervaller.
Her er det altså store muligheter for at du skal kunne trene i ditt tempo, med dine forutsetninger og etter dine mål!
Trykk her for å søke om elevplass.