Mandag
Trøtte men spente møtte vi opp til frokost klokka 6:00 mandags morgen. Vi intokk Moss Lufthavn Rygge og etter en tre timers tid så satt vi der mellom himmel og jord og venta på å lande i Berlin. Etter å ha tatt sjansen på S-banen og U-banen fikk vi lasta av bagasjen på Die Fabrik. Vi dro til Pedalkraft og hentet syklene. Vi syklet videre til Victoriapark hvor vi rota rundt i mørket til vi nådde toppen for så å ta bilder av den flotte utsikten. Vi avsluttet kvelden med ett felles måltid på Osteria NO 1.

Tirsdag
Frokost klokken ni. I ti tiden setter vi oss på Pedalkraft-syklene, klare til å begynne vår private Tour de Berlin. Første stoppe er et graffitiområde i Friedrechshain. Der går vi eller sykler rundt og tar bilder av graffiti og tagging som vi finner på veggene rundt omkring. En times tid senere sykler vi langs East Side Gallery retning TV-tårnet og Alexanderplatz, hvor vi tar en lunsjpause. Så sykler vi bort til TV-tårnet, hvor de som ønsker tar heisen opp i kuppelen og ser på utsikten over Berlin. Resten ventet på en Starbucks nedenunder. Siden går turen langs Unter der Linden og gjennom Brandenburger Tor, før vi svinger bort til Reichdagen. Der drar vi opp i kuppelen hvor vi skuer ut over et nå mørklagt Berlin, og langt der nede aner vi konturene av konferanserommet til den tyske regjeringen. I mellomtiden har det begynt å regne og noen vurderer å ta U/S-bahn hjem, men det ender med at alle sykler. Våte og kalde kommer vi tilbake til hotellet, tar en varm dusj, og rusler ut for å finne et sted å spise middag.

Onsdag
Med to saftige sykkeldager i beina, startet vi onsdagen med å levere inn de leide syklene, og tok i bruk U-bahn og føtter som framkomstmiddel. Med hele klassen samlet tok vi banen til universitetet for kunst i Berlin, det største kunstuniversitet i Europa. Her ble vi møtt av tre studenter som viste oss rundt på de forskjellige fakultetene. I Tyskland er utdanningen gratis, og studentene på kunstuniversitetet får god tilgang til atelier og verksteder. Etter besøket på universitetet var alle ganske klare for mat og mange ville bruke resten av ettermiddagen til shopping.

Torsdag
Dagen begynte med et besøk hos den norske fotografen Andrea Gjestvang. Hun hadde forberedt et slideshow av sine mest kjente bilder, og viste oss både nye og eldre prosjekt som «Fitness», «Beauty contest» og «Acid». Andrea fortalte oss om hvordan det er å være en freelance fotograf, og hvordan hun kom seg dit hun er i dag. Vi synes dette var spennende og inspirerende. Til slutt fikk vi en fotooppgave som vi skulle utføre i Berlin samme dag. Vi fikk velge om vi ville fokusere mest på Berlin sin varierte arkitektur, eller om vi ville skildre gatelivet i Kreuzberg. Dette fikk vi resten av dagen på, samtidig som de aller fleste tok seg tid til å shoppe. Når alle var ferdige med både oppgaver og shopping, var det klart for et siste samlet måltid. Det ble til at nesten hele klassen havnet på en koselig pakistansk restaurant, men noen valgte å spise etterlengtet sushi.