Det er sprengkaldt og sneen laver ned idet Bilde og kommunikasjon hutrende poserer foran det erverdige galleribygget på Jeløya utenfor Moss.
Vi skal se fotoutstillingen «Lhasa Express» av Vegard Moen, instalasjonen «FISKE : HODER» av Lars Fiske, og veggarbeider under tittelen «Wallpaper» av Kine Lillestrøm.

Installasjon og Wallpaper
Først ser vi Fiskes Picasso inspirerte installasjon. Kontrastrike trykk fører oss gjennom utstillingen, og vi ender opp i et mørkt rom der vi blir en del av en tredimensjonal verden. Til daglig er Lars Fiske tegneseriemaker og illustratør.

Kine Lillestrøm har malt direkte på veggen. I «Wallpaper» tar hun utgangspunkt i byggningens historie, og feltene med gråfarger på veggen, ender til sist i originalfargen som rommet var malt i, før det ble galleri.

Lhasa Express – fra Kina til Tibet
Vegar Moen viser to serier fra en reise til Tibet i 2004. Den ene viser den nye jernbanen mellom Kina og Tibet mens den er under konstruksjon. Jernbanen fremstår som et fremmedlegme i det øde landskapet.

Den andre serien består av portretter. Dette er mennesker som Vegard møtte på reisen, pilegrimer og gitarister. Tibetanere i en brytningstid, der deres opprinnelige kultur i kraft av klesdrakter og musikk, er under sterk forandring som følge av den kinesiske innflytelsen.

Moen fotograferer analogt med storformatkamera og korrigerer til sist fotoene digitalt.

Albykringle og kunstbøker
Vi setter oss i galleriets café og fordøyer alle inntrykkene med varm Albykringle med krem. Fra vinduet ser vi ut til den store hagen og havet utenfor. Etterpå ser vi på kunstbøker i bokhandelen.

-Jeg ble inspirert av alle tre utstillingene, men spesiellt installasjonen til Lars Fiske, sier Marius Ruud. Stedet her er fantastisk og utstillingene er varierte og engasjernede. Jeg kommer helt sikkert til å besøke Galleri F15 igjen, avslutter den unge fotografen.