Er du en av dem som liker å trene regelmessig? Eller kanskje bare litt av og til? Eller elsker og være ute i naturen?
I denne bloggen vil vi vise noe av hvilke muligheter man har for trening på Skjeberg Folkehøyskole.

Noe for en hver: Aktivitet er så mye, og det er viktig at hver og en finner det som passer for seg. Her fra Høysand, vårt flotte badeområde 5 minutt fra skolen.

Å være i aktivitet er viktig for oss alle, og det betyr så mye for vår velvære både fysisk og mentalt. Og det kan være en viktig sosial arena for mange vet vi. På Skjeberg legger derfor vekt på å legge tilrette for både individuell trening, gruppetreninger og noe for fellesskapet.

Vår egen idrettlinje heter «Sportsjournalistikk og idrett»

Variert idrett: På linjen Sportsjournalistikk og idrett er fotball en av våre idretter. Vi trener, og spiller kamper og turneringer.

De som velger å gå på «SPORT» lærer mye om journalistikk, men har i tillegg to-tre ukentlige treninger i ulike idretter. Mange som går her har gjerne erfaring fra ballspill, men også folk med bakgrunn fra ski, friidrett, sykling og bilsport finner veien hit. Til sammen utgjør de en aktiv gruppe som prøver ut ulike idretter gjennom året.

Aktive valgfag!

Utfordre deg selv: På valgfaget «Kompani Skjeberg» får du prøvd deg på ulike utfordringer som fort får pulsen i været!
Team! Sammen er vi sterke, slik er det også i klatreparken!

Vårt neste tilbud er alle valgfagene våre. Her kan du velge fag som X-fit, Volleyball, Gym og lek, Ballspill eller Løping Videre har vi friluftsfag som Kajakk og Ut på tur. Altså alt fra knallhard styrketrening, til ballspill, rolige løpeturer eller padling i vår vakre skjærgård. Setter du sammen flere valgfag, vil du kunne få en timeplan med morsomme aktiviteter, fine opplevelser og så krevende som du ønsker det selv!

Friluftsliv: Liker du å være ute i naturen vil du kunne få dette gjennom linja, valgfag eller fellesturer. Her fra kanotur i grensetraktene mot Sverige.
Ballspill: I valgfaget ballspill får du blant annet prøve squash. Intenst, frusterende og morsomt på en gang!
Volleyball: I valgfaget «Volleyball» får du blant annet ta del i skoleturnering mot andre folkehøyskoler.

Fellesaktiviteter med futt i!

Hvert år drar vi på turer med hele skolen. Dette for å bryte litt med de vanlige rutinene, og for bli enda bedre kjent med hverandre. .

Fellesbad? De som vil får prøvd seg på mange utfordringer. Her fra bading på Hvaler, siste mann i må ta oppvasken!

Av fellesaktivteter som alle er med på kan vi nevne vår tur til Gjendesheim hvert år der mange velger å gå den kjente turen over Besseggen. Og neste dag spennende rafting i Sjoa. Du kan også velge «roligere» alternativ som tur mindre topper, eller langs Gjendevannet. Vi har videre ulike dagsopplegg gjennom hele året som tur til et alpinanlegg, spasertur på vakre Jeløya ved Oslofjorden, og aktivitetsdag ved vårt lokale badested «Høysand» eller på Hvaler.

Fellesskap: Toppturer og andre opplevelser står i kø under vår høsttur til Gjendesheim.
Opplevelser: De som vil får mulighten til å gå den berømte turen over Besseggen som byr på fantastiske naturopplevelser.

Gratis treningsrom

Treningsrom: Mange liker å trene styrke og utholdenhet på treningsstudio. Vi har vårt eget studio i kjelleren på et av internatene på skolen.

På skolen har vi eget treningsrom for styrketrening med stenger, manualer, kettlebell, slynge, benker med mer. Tilkynttet styrkerommet har et vi et kardiorom med X-fit stasjon, spinningsykler, tredemøller og romaskin. Dette er tilgjengelig fra 0700 til 2200 hver dag. Mange velger å trene her daglig, eller ved å velge X-fit som valgfag.