I januar har en rekke kjente sportspersonligheter vært gjester i podcastene til elevene på sportsjournalistikk og idrett ved Skjeberg folkehøyskole.
TV-profilene Karen-Marie Ellefsen (NRK), Joacim Jonsson (Eurosport) og Asbjørn Myhre (Eurosport) har alle vært med i våre podcaster. Det samme har langrennsesset Sjur Røthe.
Linker til podcastene finner du lenger ned i saken.

Moderne utstyr

Å drive med podcast er noe av det desidert mest populære vi driver med på sportsjournalistikk og idrett. Elevene synes det er veldig gøy, og vi setter stor pris på at anerkjente gjester fra både media- og idrettsmiljøet stiller opp for våre elever. Nytt og moderne utstyr har gjort at vi har hatt muligheten til å spille inn med gjester, selv i disse koronatider.
Vi har eget podcaststudio klasserommet. Det er derfor tilgjengelig for elevene hele dagen og brukes flittig. Både sent og tidlig.

Simon, Eirik og Hugo spiller inn podcast med Karen-Marie Ellefsen.

 
Synes du dette høres spennende ut? Vi startet med opptak av elever 1. februar, men har fortsatt noen ledige plasser. Søk her.
Vi skal ikke røpe så mye av hva gjestene forteller om i podcastene, men oppfordrer deg til å lytte selv.

Startet på Skjeberg

Men det er ingen hemmelighet at Norges mest kjente kvinnelige sportsjournalist, Karen-Marie Ellefsen, er tidligere elev på Skjeberg Folkehøyskole.
– Jeg utviklet meg både menneskelig og faglig på Skjeberg, forteller hun blant annet.

Karen-Marie Ellefsen var en pioner og er Norges mest kjente kvinnelige sportsjournalist.

 
Vi kan også røpe at hun så sin aller første tippekamp på Skjeberg Folkehøyskole. Hør mer om det i podden.
Karen-Marie Ellefsen ble en pioner blant kvinnelige sportsjournalister i Norge, og mottok i høst Kongens Fortjenstmedalje.

Her kan du høre podcastene

Dersom du også drømmer om å bli en kvinne som setter preg på norsk sportsjournalist, hvorfor ikke gjøre som Karen-Marie Ellefsen? Start drømmen på Skjeberg.
Podcasten med Karen-Marie Ellefsen hører du her.
Fra Eurosport har vi hatt besøk av både kommentator Asbjørn Myhre, som forteller litt om livet som kommentator og veien dit, i tillegg til å vurdere kommende sesongs tippeliga.
Podcasten med Asbjørn Myhre kan du høre her.

TV-kommentator Asbjørn Myhre har vært gjest hos sportsjournalistikk og idrett.

 
Langrennsstjernen Sjur Røthe forteller både om livet som langrennsløper og mottakelsen da han kom hjem til Voss etter en av sine største triumfer.
Podcasten med Sjur Røthe hører du her.
Skiesset Sjur Røthe har stilt opp i podcast med sportsjournalistikk og idrett.

 
Joacim Jonsson har gjort seg bemerket med sine sterke meninger. Podcasten med Skjeberg-elevene er intet unntak. I denne spesialepisoden tar han for seg samtlige lag i kommende sesongs eliteserie. Gull for deg som er over snittet interessert i fotball.
Podcasten med Joacim Jonsson hører du her.
TV-ekspert Joacim Jonsson har også vært gjest hos oss.

 
Dersom du drømmer om å bli sportsjournalist, gir disse podcastene deg et innblikk i hvilke muligheter du får og hva du kan lage som elev på Skjeberg Folkehøyskole.

Mange spennende gjester

Vi har også hatt mange andre kjente gjester fra både hockey, fotball og e-sport. Når du klikker deg inn på linkene over får du også tilgang til andre episoder som elevene har laget i år. Klikk og lytt.
Podcaster kommer i mange ulike former, og noen ganger lages også podcaster for moro skyld, mer beregnet på det interne skolemiljøet. Kanskje du vurderer å gå på Skjeberg i framtida og vil høre mer om det interne livet på skolen. Det kan du i denne podden.
Les mer om sportsjournalistikk og idrett ved å følge linkene under eller på våre hjemmesider.
Sjekk våre bilder fra eliteserien i fotball
Sportsjournalistikk passer for både jenter og gutter
Sport besøkte Spårtsklubben
Sport på cupfinalen