Fotografiet har alltid vært viktig for å definere trender, mote, kunst eller stilretninger. Har man et godt bilde av noe så vil det understreke at motivet er viktig, kult eller spennende. Derfor gleder vi på Foto – fashion og kunst oss VELDIG til å oppleve undergrunnsfashion i Tokyo.

linja foto- fashion og kunst i japan, skjeberg folkehøyskole
Harry Styles i «Dazed & Confused». Veldig inspirert av Harajuku-style.

Japanske trender

Mange produserer i dag innhold i sosiale medier som er inspirert av de utrolige kule undergrunnstrendene som har oppstått i Japan i de senere årene. Ikke bare “vanlige folk” gjør dette, også store stjerner som Harry Styles, verdensberømte dragqueens og tv-serier lar seg inspirere av japanske konsepter og fenomener

Det blir fantastisk å se alt som er så annerledes i Japan.

Harajuku style

Noe av det linja Foto – fashion og kunst skal gjøre i Tokyo er derfor å oppsøke det superkule strøket Harajuku. Dette distriktet har vært internasjonal gatemotes mekka de siste 20 årene. Her kan man oppleve det siste innen gatemote og den helt spesielle blandingen som utgjør Harajuku-style.

Den består gjerne av en blanding av spill, tradisjoner, cosplay, anime og kunst. Dette krydres gjerne med litt genderbending eller noe helt nytt og uventet. Her er det ingen regler. Derfor står denne stilen aldri stille, men er i stadig utvikling. Kan du tenke deg så kult det blir å gå gatelangs i Tokyo og fotografere disse kule folkene vi møter på?

linja foto- fashion og kunst i japan, skjeberg folkehøyskole
Mosomme kontraster i Harajuku. Photo by Johan Sjögren on Unsplash

«An underground fashion fantasy in Harajuku»

I dette strøket finner man bl a den kjente second hand-butikken, Dog, som beskrives som “en undergrunns fashion fantasi”. Her trenger vi ikke å bli overrasket om vi treffer på Lady Gaga, Beyonce eller Dua Lipa. For hit kommer alle de største stjernene for å finne det helt spesielle og fantastiske. Her må vi ha kameraet klart! 

linja foto- fashion og kunst i japan, skjeberg folkehøyskole
Det er ikke bare på dagtid det er mye å se og oppleve i Tokyo. Photo by Redd on Unsplash

Vår egen fashion-shoot

Her kommer vi garantert til å bli inspirert til å gjøre vår egen fashion-shoot. Da handler vi inn noen kule og litt gærne ting og finner noen fine locations og gjør vår egen versjon av “Harajuku style” Det blir dritfett. Woohoo! Og når vi kommer hjem skal vi lage fotoutstilling!

Og det er bare begynnelsen av turen…

linja foto- fashion og kunst i japan, skjeberg folkehøyskole
Det blir gøy å fotografere folk i Japan.

Les mer om fotolinja HER.

Følg Skjeberg folkehøyskole på Instagram HER!

Sjekk ut fotoelevene på Instagramkontoen som de styrer selv.