Hver helg lokker Kolaportid til seg massevis av mennesker. Folk reiser dit for å kjøpe alt mulig rart. Ikke bare finnes det gamle klær og nips, men også nye klær og en cafè. Loppemarkede er også er supert møtepunkt for islenderne. Da vi dro dit visste vi ikke helt hva vi skulle møte, så overraskelsen var stor da det var så mye fint. Kolaportid ligger nede ved havnen i en stor lagerbygning.
For nesten 16 år siden, da loppemarkedkulturen var relativt ny her på Island, hadde Kolaportid mye mer å by på enn hva de har i dag. Den gangen hadde stedet en butikk som solgte afrikanske varer. Det gikk veldig bra for de to som drev denne butikken, og i senere tid åpnet de en butikk i Laugavegur, som er hovedhandlegaten i Reykjavik. På denne tiden var det også mange fine antikviteter å finne, men i dag er utvalget noe mindre.
Selv om det var mye fint og spennende å se på, var det ikke alle som fant noe som falt i smak. Men en opplevelse var det for oss alle. Kolaportid hadde mye kult som var importert. Og noen få av oss gikk derifra med en litt mer slunken lommebok, til tross for at det var utrolig billig.