Skjeberg Folkehøyskole er en frilynt folkehøyskole som ligger bare en time sør for Oslo. Skolen ligger i bygda Skjeberg og er omkranset av åker, skog og skjærgård. For deg som vil bort fra byens jag og mas, eller skal bo hjemmefra for første gang,  vil du lett finne roen på Skjeberg Folkehøyskole. Samtidig som du bare er 15 minutt fra kino og butikker om du har behov for det. 

Landlig og bynært: Skjeberg Folkehøyskole ligger idyllisk til i hjertet av Østfold.

Skjeberg Folkehøyskole har moderne fasiliteter både for undervisning og der du bor. Alle internatene er nyoppusset med nye bad og rom. Rundt skolen finner du mange turmuligheter for sykkel, gåturer, bading eller trening. Øverst på siden kan du se fotoelevene som har vært ute og fotografert solnedgangen. Med 10 km til byen velger mange elever å bare være på skolen der du kan jobbe i skolens mange studioer, henge med venner, trekke seg tilbake på rommet eller finne på andre ting for seg selv. Har du behov for butikker, vil gå på kino eller bowle ligger Sarpsborg og Fredrikstad kun 15-20 minutt unna med bil.
Sosialt: Skjeberg folkehøyskole har ca. 80-90 elever hvert år. Miljøet blir fort sammensveiset, noe skolen legger stor vekt gjennom hele året. Her har noen elever selv laget smørbrødene og pyntet til sitt lille teselskap.

Ved siden av et godt skolemiljø, legger skolen opp til mange turopplegg i nærområdet. Her følger litt for deg som også vil ha litt «uteliv på landet…»
Grenseløse eventyr: Skolen ligger 10 minutt fra Sverige. Langs hele grenseområdet mot Sverige går skogene og vassdragene endeløst innover. Et eldorado for korte og lange eventyr og store naturopplevelser. På Skjeberg lærer du alt om å padle og i vareta deg selv og andre i valgfaget «Kajakk». 

Helleristninger: Skolens adresse er Oldtidsveien, og like ved skolen ligger flere av Europas fineste oldtidsminner i form av helleristninger flere tusen år gamle. Disse kan du enkelt utforske på en kort spasertur fra skolen.

Skjærgård, bål og teambuilding: Linjeturer til kyst og skjærgård er populært. Du kan også velge forskjellige valgfag for å oppleve roen og skjønnheten denne naturen kan by på. Sammen med likesinnede blir det bare enda bedre! 

Tur på egenhånd? Skolen har alt utstyr du trenger for å overnatte ute. Her har noen elever slått seg ned ved Isesjøen med utstyr lånt fra skolen.

Mer spenning? Her er flere flåter på vei ned Sjoa med elever og ansatte fra skolen. Opplegget er frivillig, men en artig og spennende opplevelse for den som tørr…

Blir du med? Enten du bare vil kjenne på naturens storslagenhet, lære mer om friluftsliv, eller bare slappe av med venner er skjærgården et sted å begynne.

Høysand og bading: 5 minutter fra skolen ligger bade- og friluftsperlen Høysand. 

Landlig og bynært: Skjeberg Folkehøyskole er en rolig plett på kartet. Et sted å møte nye venner, lære seg et fag du velger selv og ha et helt annerledes skoleår med mange nye opplevelser både inne og ute.