Pernille Bøe og Anders Tveit brukte praksisuka i Sarpsborg Arbeiderblad.

– Vi har hatt en fantastisk lærerik uke, forteller Pernille. Allerede den første dagen ble vi sendt ut på selvstendige oppdrag, og ved ukas slutt, hadde vi fått mange bilder på trykk.

-Det er skikkelig gøy å se min egen fotobyline under bildene, sier Anders som har tatt vare på alle avisene fra uka som gikk. Han har også laget en presentasjon med bildene han tok for avisen og satt musikk til.
Både Anders og Pernille takket ja til tilbudet om å jobbe som frilansere for avisa.

Utfordrende foto oppgave
Stine-Mari Falstad jobbet hos fotograf Jarle Nyttingnes i Oslo.

-Jeg ble positivt overrasket, sier Stine-Mari. I løpet av uka var jeg med på flere ulike foto-shoots. Fotografen ga meg en oppgave som han hadde gitt til andre assistenter tidligere. Jeg skulle fotografere en gammel skrivemaskin og en gammel radio.

For å få til noe nytt og annerledes, la jeg moderne teknologi inn sammen med de gamle tingene. Under shootet brukte jeg et mellomformatkamera. Nyttingnes sa at jeg hadde løst oppgaven godt og hjalp meg å perfeksjonere bildene i photoshop. Jeg lært mye både fototeknisk og kreativt, avslutter Stine-Mari.

Urban Oslo fotograf
Eline Johannessen var tidlig ute for å skaffe seg praksisplass.

-Jeg kunne faktisk velge mellom flere fotografer, men valgte den urbane Oslo- fotografen Mattias Fossum. Jeg har sett at han jobber mye for bladet Kingsize og jeg liker bildene hans, forteller Eline.

Jeg fikk bli med på flere fotojobber, og fotografen var vennlig og inkluderende. Det virker fristende å jobbe slik som Fossum gjør, avslutter Eline.

Studioet i småbyen
Camila Munoz er også fornøyd med utplasseringen. Hun jobbet hos Fotografen i Gjøvik, som ligger midt i Storgata i Camilas hjemby.

– Jeg ble godt mottatt og satset på å gjøre mitt beste. Vi fotograferte mye i studio, både babyer og eldre mennesker. Det var interessant å lære mer om lyssetting forteller Camila. Hun ble tilbudt jobb hos fotografen etter skoleåret på Skjeberg, og har takket ja.

Lærerikt og gøy
Praksis er både lærerikt og gøy. Det er elevene på Bok enige om.

-Selv om det kanskje tar litt tid å finne en god fotograf som er villig til å ha deg med på jobb i en uke, er det absolutt verdt det. Skolen bør absolutt fortsette med praksis i fremtiden, avslutter den nyinspirerte gjengen.