Klassen besøkte dette tidligere kommunistiske landet i slutten av april. Vi reiste dit for å finne – for senere å formidle – landets mange kontraster. Dette kunne for eksempel være nytt/gammelt, dag/natt, jugend/ kubisme, rik/fattig, ellers var oppgaven veldig fri, og vi kunne velge etter egne interesser.

Døgnåpen utstilling
Da vi kom hjem valgte vi hvert vårt fysiske vindu som vi har fylt med vår egen opplevelse av Tsjekkia. Vinduene har forskjellig stil, stemning og uttrykk. Besøkende kan gå på utsiden av skolen og titte inn i disse vinduene; vinduene mot Tsjekkia. Den kan altså nytes 24 timer i døgnet…

Power point og scrap books
Inne i klasserommet vil det kontinuerlig gå en power point presentasjon med tekst og bilder fra turen. Her vil du få se bilder – og tekster – som er morsomme, groteske, rare, stygge, vakre og ikke minst konstrastfylte, og som viser Tsjekkia slik vi så det. Vi har også fylt hver vår scrap book med egne tanker, dikt, sitater, sangtekster, tegninger og diverse utklipp.

Disse kommer til å ligge fremme som en del av utstillingen. Dette er det avsluttende prosjektet for fagfeltet på Skjeberg Folkehøyskole.
Utstillingen i vinduene vil være ferdigstilt lørdag 12. mai, og står fremme til og med tirsdag 14. mai, og er åpen for alle interesserte. Utstillingen i klasserommet er åpen søndag 13. mai. Elevene har laget utstillingen i forbindelse med åpen skole/familiedagen søndag 13. mai.