Sand framsto som den reneste magikeren da han demonstrerte sine kunnskaper om flasker som kun har en ytterside, om firedimensjonale former og om hvordan såpevann og platoniske legemer oppfører seg sammen.

Ikke tid til å blunke
– Jeg har ikke hatt tid til å blunke engang, så nå er jeg helt knusktørr i øynene! Utbrøt Jo-Patrick Weisser, elev ved fagfeltet Grafisk design, etter endt forestilling

Han får støtte av Camilla Maarud, elev ved Bilde og kommunikasjon:
– Det var dødsbra! Og jeg merket at alle andre rundt meg også syntes det var kjempespennende, sier hun.

Matematikk i naturen
Ved hjelp av sine Möbiusbånd i papp viste Sand oss hvordan matematikere tenker at universet ser ut; det er et enormt bånd vi bare ser den ene siden av.

Han demonstrerte kjedereaksjonen mellom et tredvetalls musefeller og like mange bordtennisballer – til stor applaus fra elevene – og han lagde kunstneriske former av såpevann før han blåste røyk inn i de sirkelformede, trekantformede og firkantformede boblene.

– Fra det uendelige universet til det helt mikroskopiske, ligger det matematiske formler skjult. Disse er det igjen mulig å visualisere. Alle matematiske formler er hentet fra naturen, og når naturen og matematikken får bestemme, må det bli vakkert, sier Øyvind Sand.