Dagens fotballturnering i Kalingalinga besto av mix-lag. Her skal jenter og gutter spilte sammen i full forening. 19 lag deltok, og det engasjerte både de lokale barna og elevene fra Skjeberg.

Mix-lag med gutter og jenter. Her ønsker arrangøren «Africa on the Ball» å vise at gutter og jenter kan samarbeide om alt – også som et fotballag!

De fleste av elevene var også i dag trenere for sitt respektive lag, noe som bydde på utfordringer, men også introduserte dem til nye bekjentskaper og minner. Motto for turneringen var «We are a soccer team. Reproductive health service is our right». Dette teamet skal gå igjen i flere sammenhenger under turneringen. Organisasjonen «Center of Reproductive Health and Education» var medarrangør for turneringen.

Banner, korps og glade unger. Nesten som 17 mai her hjemme. Sang, klapping og mange tilskuere langs hovedgaten i bydelen Kalingalinga.

Dagen startet med en tur gjennom communytien i Kalingalinga. Etter en liten rundtur var det dags for parade, gatene var fylt av latter, sang og glede fra både innbyggere og gjester. Musikkkorpset spilte oss inn på hjemmebanen og vår gode venn Obster dro i gang det hele med en økt aerobic.

Obster i gult her er aktiv med i Africa On the Ball, og følger oss på mange av oppleggene våre. Her leder han oppvarmingen i form av aerobic foran alle deltakerne!
Dancing Queens! Foran i hvite t-skjorter er «Mødrelaget». De er invitert for å øke fokus på foreldrenes rolle i arbeidet til Africa on the Ball. De spilte også åpningskampen!

Kampene var brått i gang og nivået var skyhøyt. Etter mye godt spill og coaching var pauseshowet i full gang. Emil og Ine ble dratt opp på scenen og forbløffet hele Kalingalinga. Likte de å tro.

Life skills. Info standen til «Eagels for change» må alle lag innom. Overraskende mange svarte ja på at de har prøvd stoff eller alkohol så unge som de er. Her er laget til Sened og Alfred inne til samtale.

Storfint besøk sto på programmet da artist Davizo dukket opp på scenen. Ekstase hos publikum i det den kjemte artisten inntok scenen. Videre var det duket for dagens sluttspill der dagens seierherre ble laget Shalemo.

Energi og prestisje. Zambierne legger ned en imponerende innsats for å vinne. Det ligger stor prestisje i å vinne hele turneringen.

Rundene inn mot finalekampen var tett og Aleks kan skryte av en 3. plass i årets turnering med hans lag Black stars.

Det var en dag fylt med nye inntrykk, godt vær, interessante mennesker, spennende kamper og ikke minst minner for livet.

Samarbeid om lagledelse! Mats overværer en av kampene sammen med sin lokale kollega.