Elevene på Sportsjournalistikk og idrett (SPORT) lærer mye journalistikk i løpet av skoleåret. Men parallelt med dette skal de også lære seg en del ulike idretter som de kanskje kan møte på senere i sin jobb som sportsjournalist. Og så er det veldig artig å prøve noe nytt! 

Ny idrett: Torvald Sætrang har jobben som skip og bestemmer hvor neste stein skal settes. Curling er en ny idrett for mange, med mange utfordrende og spennende situasjoner.

I disse januardager har elevene på Sportsjournalistikk og idrett beveget seg ut på isen. Først med kost, glisole og 20 kilos granittsteiner som skal sendes med stor presisjon over isen. Curling er utfordrende teknisk både med balansen når en setter stenen, og med fart og sving (curl) på selve steinene. Men SPORT-elevene så ut til bli fort hekta, og det hjelper med kyndig opplæring fra ledere i Halden Curlingklubb.
 
Kosting: Kostingen kan forlenge steinens bane med opptil 2 meter. Her er rødt lag i ferd med å plassere sin stein så vidt inn i boet.

Tilrettelagt: Halden Ishall er tilrettelagt for rullestolbrukere. Joakim Gudevold som er elev på SPORT får her hjelp av primus motor Finn Pettersen fra Halden Curlingklubb.

– Elevene på SPORT lærer jo først og fremst grunnleggende journalistikk med vekt på sport, sier idrettslærer Sveinung Finden ved Skjeberg Folkehøyskole. Men som journalist vil en jo måtte oppsøke mange ulike idretter, og her får elevene mulighet til å møte noen av dem. I tillegg er idrettsglede sentralt for oss. At vi finner glede av å være i aktivitet med andre likesinnede er rett og slett viktig for vår livskvalitet!
Squash er en annen liten idrett som er ny for mange. Spillet spilles i egen squashall mellom to spillere, og er preget av raske forflytninger og høyt balltempo. Som nybegynner har en rask framgang og etter to-tre økter vil en normalt kunne spille for fullt.
Tempo: Squash er et fartsfylt racketspill som raskt gir både gleder og frustrasjoner – og svette! Her med Jesper Wiman og Ola Strugstad i aksjon. 


Skoleidrett: Volleyball har en lang tradisjon på Skjeberg Folkehøyskole. Tilbudet blir gitt både på SPORT og som valgfag.
Før jul var fotball hovedidretten der SPORT trener som et vanlig fotballag, og spiller kamper mot nærliggende folkehøyskoler. Etter jul har det blitt både natturnering i 7’er fotball i Østfoldhallen, og 11’er turnering  mot tre andre skoler. 11’er turneringen gav oss finaleplass, og natturneringen en semifinale. Tatt i betraktning at det stort sett er skoler med egne fotballinjer vi spiller mot er vi godt fornøyde med det sportslige.

Bronselaget: Guttelaget fra Sportsjournalistikk og idrett tok en sterk tredjeplass i nattcupen.
Gjennom året vil elevene på SPORT prøve ulike idretter, samt arrangere løp og turneringer for resten av skolen. Siste helga før jul hadde en aktivitetsdag med alle elevene. Her ble det spilt både kanonball, bordtennis, biljard, volleyball og sjakk.
Turnering: Før jul arrangerte skolen turneringer i ulike idretter som biljard, badminton, sjakk, kanonball og bordtennis.

Kjelleraktivitet: Ulrik Kølner fra Tønsberg sikter seg inn på neste kule under juleturneringen på Skjeberg Folkehøyskole.

I mars drar linjen Sportsjournalistikk og idrett til Zambia. Der skal elevene jobbe med barn og unge i et par fattige bydeler utenfor hovedstaden Lusaka. I den forbindelse arrangerer linja et solidaritetsløp der elevene ved skolen skaffet private sponsorer til inntekt for skoledrift og skolestipend i Zambia. Dette ble en kjempesuksess og de meste av midlene er allerede sendt for å drifte skolen til vår samarbeidspartner «Bauleni United Sport Academy».
Zambialøpet; Linja Sportsjournalistikk og idrett legger sin studietur til Zambia. Dette løpet i oktober brakte inn penger til skoledrift og skolestipend for vanskeligstilte barn og unge i Lusaka.

Show-løp: Det var stor innsats og kreativitet fra mange elever under Zambailøpet 2016.