Som en del av opplegget på Medialinjen på Skjeberg Folkehøyskole står Oslo helt sentralt. Det er her de største og mest relevante mediehusene befinner seg og mulighetene for å finne på gøyale sosiale ting er store.


Medialinjen har akkurat ferdigstilt sin fjerde LIVE radiosending og har startet opp podkastperioden som skal gå parallelt her på skolen. I den anledning fikk vi muligheten til å besøke NRK og podkastredaksjonen Oppdatert, med Gry Veiby i spissen. Her fikk vi et innblikk i hvordan den populære podkasten blir bygd opp fra bunnen. Episoder på rundt halvtimen og aktuelle saker og en lydlagt spenningskurve var noen av triksene som Oppdatert benytter seg av for å fenge målgruppen og dette er noe som tar tid og lage.


Snarvei til peiling
Det er alltid kjekt å reise ut, besøke andre, høre og se hvordan populære ting blir til.
Det er med på å skape engasjement og at elevene får et nærmere forhold til skaperne av det de besøker. Det var en engasjert Mediagjeng som spurte, grov og kommenterte denne formiddagen til NRK-ansattes store begeistring.

Besøk av Englands stolthet
Det er også rom for andre opplegg når man reiser til Oslo, det er mye som skjer og denne gangen var det det ca. 300 meter lange engelske krigsskipet som lå til kai i Oslo som var andre stopp. Vi rakk akkurat å se at det forlot Akershuskaia idet vi ankom kaianlegget. Et fascinerende skue ble det i alle fall.


Karl XII siste besøk
Litt historietime ble det også tid til da vi gikk i fotsporene til Karl den XII siste besøk i Oslo tidlig på 1700 tallet. Det foreligger nemlig en historie om at han angrep Oslo og en av kanonkulene fortsatt sitter i veggen i krysset Dronningens gt. Og Tollbodgata i Kvadraturen. Dette la vi ut på tur for å finne ut av og gjett om vi fant den. Høyt oppe på veggen står det fortsatt en stålkule i veggen.. gøy, spennende og litt komisk på en gang.

Mat og tid til andre ting
Oslo i november er kald og guffen, det vet alle som har vært der. Da er det hyggelig å ta seg en tur i Vinterland i spikersuppa, spise litt mat og ta seg en god pause og la beina hvile litt.

Publikum på NyttPåNytt
Som en årlig tradisjon på Medialinja så er vi publikum på NyttpåNytt. Dette er alltid morsomt da da de populære programlederne tar seg tid til en prat med publikum i forkant av sendingen og skaper litt ablegøyer for å varme opp publikum. Flere ble overrasket over hvor mye som blir klippet bort til sendingen og det er jo alltid gøy å se hvordan et TV-program blir til.
Det var en storfornøyd medialinje-gjeng som omsider satte kursen hjem til Skjeberg med mange inntrykk og opplevelser som blir huske en god stund fremover.