– Afrika er varmt og fuktig. Her er mye folk og jeg ser fram til å lære mer om kulturen og landet. Det skal bli spennende å jobbe sammen med mennesker med en helt annen bakgrunn. Jeg ser veldig fram til alt vi skal jobbe med, og selvfølgelig også safarien i Botswana på slutten av oppholdet sier Andreas Larsen, elev ved fagfeltet Sportsjournalistikk og idrett.

Gruppa skal oppholde seg nesten tre uker i Zambia. Her skal elevene studere hvordan idretten brukes for å gi fattige barn og ungdommer håp og tro på framtiden. Elevene skal trene unger, arrangere turneringer, spille fotballkamper og holde kurs i dømming og håndball. Første dagen ble vi invitert med på fotballkamp i FAZ-ligaen (eliteserien i Zambia) mellom Red Arrows og City of Lusaka FC.

– Kampen var helt grei, ikke alt var like imponerende, sier Haakon Moe. Men det var greit å se hvordan nivået er her. Stemningen blant tilskuerne var annerledes enn hjemme og jeg fikk god kontakt med afrikanerne på tribunen. Jeg følte veldig at jeg var i Afrika… Resultatet ble for øvrig 1-0 til City of Lusaka.

Vi har også brukt dagen til å dele ut alt utstyret vi hadde med. I slutten av uke er det mange unger som får sine første fotballsko og flotte fotballdrakter før lørdagens turnering. Lusaka ligger på 1277 moh og etter en lang vinter er det å unngå solbrenthet en ting vi har fokus på. I morgen venter offisielle besøk hos EduSport, Sport in Action og Bauleni United Sport Academy. Vi skal også på vår første community-walk – en spasertur gjennom slumområdene for å se hvordan barna vi skal jobbe med egentlig bor. Det kan bli en sterk opplevelse for mange. I morgen tirsdag starter også det journalistiske arbeidet for fullt.

Melding til hjemmesitterne: Alle er friske og sunne, et par av romma er litt trange, men maten og stemningen i leiren er god. Vi gleder oss til fortsettelsen.