Det har skjedd mye både på skolen og på linja i høst for fotoelevene. Det har stadig vært noe å gjøre. Fotooppgaver, seminarer, sosialt samvær, fritid og merkedager. Vi er jo som regel på skolen og dermed skjer det meste der. 

God stemning da fotoelevene hadde elevkveld.

Siden vi begynte i august har vi fått gjort mye. Vi har vært på fine turer og vi har hatt spennende oppgaver. Vi har feiret Halloween, hatt elevkveld og vi har vært med på alskens seminarer. Det har med andre ord vært et veldig variert tilbud for elevene i høst.
Vi måtte benytte sjansen da snøen kom til å lage snømann og ta julekort.

Naturfoto
Vi begynner alltid med naturfoto. Det er greit å ha motiver som ikke stikker av mens man blir venner med kamera og forstår hvordan sakene henger sammen. For det er noen saker man skal lære. Vi skal forstå iso, blender og lukkertid. Vi skal finne ut hvordan man stiller skarpt slik vi selv ønsker det. Vi skal bort fra autoinnstillingene og over på manuelt. Noen vil også ha fokusen på manuelt, mens andre har autofokusen på. Det viktigste er dog at man vet forskjellen.
Emilie og Emine har det hyggelig sammen.

Fotostudio
Noe av det elevene som regel liker best er å jobbe i fotostudio. Det som er best med studio foto er at det ikke er vanskelig å få til. Det er bare vanskelig å bli veldig god. Elevene har gjort flere oppgaver i studio til nå og flere blir det. Vi har for det meste jobbet med portrett til nå, men etter jul skal vi også jobbe med fashionfoto. Da drar vi først til Fretex i Halden og låner klær. Deretter drar vi på Polly’s og spiser kake.. Men det er etter jul da.
Studioportrett av Emilie og Emine

Kunstfoto av Julia Muggerud

Respekt
Et av portrettprosjektene vi har gjort er «Respekt». Dette er fotolinja sitt bærekraftprosjekt. Alle linjene gjør sitt bærekraftprosjekt dette skoleåret. Vårt hovedfokus i dette er mental helse, og derfor ønsker vi å løfte frem hver enkelt elev på en positiv måte. Vi har fotografert nesten alle elevene på skolen samtidig som medelevene har sagt noe oppløftende og hyggelig som beskriver denne personen. Det ferdige produktet vil bli vist i loop på storskjerm i spisesalen på Åpen Dag etter jul.
Kunstfoto av Ella Lundegaard Høiby

Artyfarty
I uka før jul hadde vi en helt fantastisk gøyal kunstfotooppgave. Her tok elevene helt av og jobba helt fantastisk, til tross for at de (og vi) lengtet etter juleferie og hjemreise. Til denne oppgaven hadde vi en veiledning etter at elevene hadde bestemt seg for hva de skulle jobbe med. Dette ble en boost for oss alle og gjorde nok sitt til at bildene ble så gode som de ble. Det ble en koselig gjennomgang med julebrus, sjokolade og dødsfine bilder. I tillegg har fotoelevene fått inn nesten 12 000kr på salget av kalendere som de har laget. Det ble med andre ord tidenes juleavslutning på foto.
Iscenesatt drag av Emine, Henriette og Emilie.

Elevene har også fått prøve ut eksempelvis konsertfoto, iscenesatt foto og streetphoto. Det siste er viktig å øve på siden vi får god bruk for det når vi er i New York.
Bilder fra Musikklinja sin konsert på St Croix av Sander Netland

Nå er det bare å glede seg til fortsettelsen. Da blir det bl a analogt foto og mørkerom, utstilling… og selvsagt en 14 dagers tur til New York!!
Streetphoto i Oslo av Emine Iversen Løvåsmoen

Er du nysgjerrig på hva mer vi gjør på Fotolinja så kan du lese mer HER.
Sjekk også ut Fotolinja sin Instagram