Elevene på sport har denne uka vært på Oslo-tur og besøkt VGs redaksjon i Oslo.
Se bildegalleri nederst i saken.
Tidligere Skjeberg-elev, Christer Sævig, tok imot oss og sørget for at det ble en super dag.
Etter Skjeberg har Christer Sævig jobbet for Bergens Tidende, TV2 og nå sist altså i VG.
Han fortalte elevene om sine erfaringer og tiden fra han var elev på Skjeberg og fram til han nå er journalist i et av Norges ledende mediehus.
Han ga dessuten elevene noen gode råd på veien videre i medieverden.
– Det viktigste rådet jeg kan gi dere er å ta det gradvis. Mange kommer hit og faller gjennom. Det er ikke noe kjekt. Og så må dere skaffe dere erfaring. Det aller viktigste er å jobbe og skaffe seg praksis. Dersom du kommer på et jobbintervju er det ingen som spør om karakterene dine. De spør hvilken erfaring du har. Hva du har gjort og skrevet, sa han blant annet.
Skjeberg har svært gunstige avtaler og elevene har mulighet til å dekke eliteserie i både fotball, ishockey og håndball.
– Reis på hver eneste kamp. Sørg for å få mengdetrening. Lag saker og send live, rådet han videre.
Knut Espen Svegaarden, bedre kjent som Svea, er kjent som en av Norges beste fotballjournalister.
– Jeg gikk på Skjeberg i 1984/85 og skrev en artikkel om Skjeberg som kjærlighetsskolen i gamle Arbeiderbladet (nåværende Dagsavisen). Den førte til at jeg fikk jobb der etterpå, fortalte han muntert.
Etter hvert begynte han i VG, hvor han blant annet er fast landslagskommentator.
– Det er mange likhetstrekk mellom det å være idrettsutøver og være journalist, og hva du må gjøre for å skille deg ut å bli lagt merke til, sa han blant annet og la til at det viktigste er å jobbe og stå på for å skaffe seg erfaring.
Skjeberg-elevene fikk også et kort møte med redaksjonen i VGTV-programmet Foppal: Bernt Hulsker, Jamel Rake og Jon Martin Henriksen. Dette kommer det et eget podcast-innslag om fra noen av sportselevenes podcast, som heter Incast. Inncast sin VG-spesial hører du her: https://soundcloud.com/inncast/inncast-ep-6-vg-spesial-ft-foppal-og-svea
I tillegg til alt dette fikk Sport også en omvisning i blant annet VGs TV-studio og et innblikk i hvordan man jobber med VGs fronter på nettet.
En lærerik og fin dag. Tusen takk til Christer Sævig og VG!