Vi er på plass i Livingstone. Siste dagene av oppholdet i Afrika skal vies til noe av det beste den afrikanske naturen kan by på. Og startet fantastisk!

Victoria Falls oppstår der den mektige Zambesieleven knekker 108 meter ned i juvet under. Resultatet er et øredøvende bråk og store mengder vann som kastes høyt opp i været!

Denne søndagen startet med en god selvvalgt frokost på Jollyboys. I dag besøkte vi de mektige Victoriafallene. Bussen gikk fra Jollyboys 10:00 og derfra var det bare å feste setebeltene. 

Victoria Falls er på «bucket listen» til veldig mange, så at vi fikk oppleve det er vi evig takknemlige for. Det var vesentlig mindre vann i elva enn tidligere år, men vi fikk likevel en skikkelig dusj når vi sto ved noen av utsiktspunktene. Etter rundturen ved fossen gikk vi ned stien til der Zambesielven gjør en sving kalt «The Boiling Pot». Vi fikk se mange bavianer på veien, og selv om noen av oss var redde for de til å begynne med, gikk det veldig greit.

Bavianene er det mange av i området rundt Victoria Falls. Vi måtte passere de på veldig nært hold til blandede opplevelser for folka i gruppa vår.
«The Boiling Pot» med den legendariske jernbroa som knytter Zambia til Zimbabwe i bakgrunnen.

Vi delte gruppa i to etter at vi gikk opp igjen. Noen gikk tilbake til fossen og deretter tilbake til bostedet på «Jollyboys». De litt mer eventyrlystne av oss (meg selv inkludert) gikk en lengre tur langs «fotostien». Der gikk vi til slutt forbi inngangen til et av de mest eksklusive hotellene i Afrika, som lot oss slippe inn for å observere i håp om å se noen giraffer eller sebraer. Vi hadde griseflaks som fikk mate tre av giraffene som var i bushen da vaktene var veldig greie med oss. Det var en helt unik opplevelse som ikke kan beskrives med ord. 

Giraffmating! Ikke mange har opplevd det Simen driver med her; å mate ville giraffer fra egen hånd, syk opplevelse!

Deretter gikk vi videre innover i området der vi møtte mange sebraer som befant seg på stier og i hagene til de som bodde der. Så tok vi turen over til broen der Zambia grenser til Zimbabwe, der vi fikk se den utrolig vakre naturen nok en gang, men fra en annen vinkel. Når vi kom tilbake til Jollyboys kunne vi fortelle den andre halvdelen av gruppa om hva de hadde gått glipp av. 

De veldig dyre luksushotellene i området ved Victoria Falls har selvfølgelig sebraer gående fritt i de store parkene rundt. Vi fikk komme tett på noen av dem.

Mange tok seg et bad i bassenget som var veldig deilig etter det som etter hvert ble en varm dag. Noen av oss tok turen til en sportsbar der de så Arsenal mot Aston Villa. På kvelden spiste vi på Olga, som var samme sted som dagen før. Der serverer de italiensk mat, noe som falt godt i smak. Tusen takk for en uforglemmelig dag.