Hvert år møtes rundt 20 elever hos oss på linjen Musikkproduksjon. De har masse til felles –
De har mekket låter på jente- eller gutterommet, øvd i en fuktig kjeller med noen kompiser, sunget eller vært DJ på en skoleavslutning eller to.

Sliter med å få sanger ferdige

Mange er utrolig kreative og de sitter på mange fine musikalske ideer. Det mange sliter med, er å få gjort disse ferdige som sanger de kan gi ut.
Prosessen med å komponere, arrangere, spille inn, mikse og til slutt mastre en sang, virker vanskelig for mange. Hos oss får du all hjelp du måtte trenge.

Miksing og mastering krever kunnskap

Vi lærer deg knepene

Ikke bare lærer du masse triks og knep av de andre elevene, hos oss har de som underviser jobbet med mange av de beste norske artistene.

Miksing og mastering

Mikkel Schille er i år hovedlærer og har jobbet med miksing og mastering  på over 5000 album. I tillegg har han jobbet som profesjonell musiker i mange år. Han viser deg triksene på  hvordan du får miksen din til å låte bra. Til slutt leder han deg gjennom hele masteringprosessen, sånn at hjertebarnet ditt ender opp med best mulig lyd på Spotify, iTunes og Soundcloud. Mikkel har en egen blogg – Schilles LydBlogg – med nesten 300 artikler om musikkproduksjon.

Mikkel Schille – hovedlærer på musikkproduksjon ved Skjeberg Folkehøyskole

Låtskriving

Jon Thorstensen er hovedlærer, gitarist, spiller piano og en ettertraktet musiker som jevnlig spiller med mange utrolig dyktige musikere. Jon lærer deg musikkteori – hvordan du lager en sang – med intro, vers, bridge og refreng, og hvordan disse kan settes sammen sånn at det blir interessant.

Jon Thorstensen – faglærer på Skjeberg Folkehøyskole

Flotte studioer

Skjeberg Folkehøyskole har nå to flotte hovedstudioer, og flere mindre studioer med utstyret du trenger for å lage, spille inn, mikse og mastre sangene dine på et profesjonelt nivå.  Her finner du FL Studio, Ableton Live, Pro Tools og alle pluginsene du måtte ønske deg. Jada , vi har Auto-Tune også. Som masteringprogram, bruker vi WaveLab.
Hvert år er hovedmålet til Musikkproduksjon å gi ut et album med egenkomponerte sanger laget av elevene. Vi mekker sanger, går i studio, gjør opptak, mikser, mastrer og følger veien frem til låten din ligger på Spotify, iTunes, Tidal og Soundcloud. Kanskje nettopp din låt blir med her neste år?

DJ ?

Jobber du mest som DJ har du også mange muligheter hos oss. Du får opplæring av profesjonelle DJ-er og vi har den feteste Pioneer riggen som Kygo og de andre stjernene bruker.

Søk NÅ!

Du kan allerede nå søke plass hos oss på Musikkproduksjon. Linjen fylles raskt opp og du bør skynde deg, skal sikre deg plass og ta steget videre.
Et år hos oss på Musikkproduksjon kan endre livet ditt for alltid! Her er en video om livet på musikkproduksjonslinja

 

FLERE GODE GRUNNER TIL AT DU BØR SØKE HOS OSS –

  • Musikkproduksjon med likesinnede er spennende
  • Meget kompetente lærere og moderne utstyr
  • Skolen ligger i hjertet av Østfold – nær tre store byer
  • En annerledes skolehverdag der du møter nye folk
  • Maten vår er i toppklasse – laget med et smil
  • Få mange nye venner og knytt verdifulle kontakter for livet