Sjarmerende amerikaner
Rob begynte den en og en halv time lange økten med å fortelle generelt om yoga. Han viste elevene passende sittestillinger, før de fikk prøvd seg på ulike puste- og yogaøvelser.

Økten ble holdt på engelsk, etter elevenes eget ønske. Noen norske gloser ble likevel utprøvd av Rob, som har bodd et år i Norge. Amerikaneren spilte behagelig musikk på ipoden sin, og underviste med humor og ironi.

Hvert sitt ord
På slutten av økten instruerte Rob elevene i en meditasjonsøvelse, der elevene ble plassert i en ring. Alt lys ble slukket, unntatt et stearinlys i midten av ringen. En boks ble sendt rundt, der hver elev trakk ut en lapp med et ord. Elevene skulle lukke øynene, og gjenta ordet inni seg.

– Jeg vil at dere skal tenke på dette ordet hver gang dere tenker negative tanker i løpet av de fire neste ukene, forklarte Rob og fortsatte:

– Dersom dere bruker ordet deres, vil dere ha oppnådd mer enn noen som kun har tatt enn vanlig yoga-klasse.

Meditasjon er nøkkelen
43-årige Rob Reece har drevet med yoga i ti år, og vet hva han driver med.

– Yoga gir deg redskapene til å oppnå ditt mål. Du lærer ulike teknikker, men det er meditasjon som er nøkkelen til et fullstendig avslappet liv, forteller han. Amerikaneren ga også elevene en lekse. De skulle finne ut hva de selv vil få ut av klassen. På denne måten håper Rob at elevene kan lære mer om seg selv.

Fornøyde elever
De fleste Skjeberg-elever virket fornøyde.

– Læreren var veldig god til å gi komplimenter. Det hjelper når du kanskje ikke føler at du får det helt til. Det var veldig koselig å få et eget ord, syntes Anna Lerheim fra Bilde og kommunikasjon.

Ingrid Bernes fra Avis- og nettjournalistikk var også fornøyd,

– Jeg syntes at læreren var veldig flink til å forklare hva vi skulle gjøre. Han var veldig grundig med pustemetodene, noe som gjorde øvelsene lettere å gjennomføre. Jeg gleder meg til neste gang!