Vi skal snart ut å reise, og vi kan nesten høre New York kalle på oss. Det er ikke vår i lufta helt enda, men lyset er tilbake, og det gjør noe med oss. Det er herlig! Vi har vært så heldige å ha besøk av både Norsk Fotofagskole og Bilder Nordic de siste ukene, og det har løftet oss på fotolinja. 

– En inspirert Casper Sørensen har tatt dette fantastiske bildet av kjæresten sin. Ingen over, ingen ved siden!

Det fantastiske lyset
I de siste ukene har energien på linja endret seg. Det yrer i gangene, folk er mer på hugget og det produseres veldig mye bra fotografi. Grunnen er nokså enkel. Vi har fått lyset tilbake, og vi har blitt inspirert. Både Fotofagskolen og Bilder Nordic ga oss veldig gode og inspirerende løft. De viste oss noe vi var åpne for å se: de viste oss mulighetene våre. Det gjorde veldig godt.
Elevene er i studio og mørkerom til seine kveldene. Det produseres mye på eget initiativ på linja. Det er en fabelaktig nerve i arbeidene til fotoelevene. Vi har opplevd mye i det siste og vi må innrømme at det var stas å bli intervjuet av NRK om utstillingen vi skal ha i New York. Vi er i rute!
-Nikolai Hansen prøver å være litt badass. Rashad El Gharib har tatt dette kule bildet i studio. Det er artig å leke med både lys og fargefilter!

Mørkerom før New York-forberedelser
Vi er nesten ferdige med analogt foto og mørkeromsperioden, samt forberedelsene til New York. Vi har planlagt så godt det lar seg gjøre for alle eventualiteter, og forberedt oss på det vi skal gjøre. Vi har en plan, alle sammen. Vi har et tett program, men vi trives sammen og du verden så artig vi skal ha det.
Det går mest i streetphoto og dokumentar nå for tiden, og nå skal vi jo til verdens mekka for akkurat de sjangerene. Men vi må jo øve litt før vi drar, så vi saumfarer de mange krikene og krokene på Skjeberg Folkehøyskole for gode motiver. Det blir garantert mye kult å se både i bloggen her, på Instagrammen vår og på Facebook. Vi skal nemlig legge ut mye gøy mens vi er på tur, så følg med!
Masse moro når vi arrangerer mimrekveld med ishockeyspill (foto: Andrine Kompen)

Sammen 
Vi gleder oss til alt vi skal oppleve sammen, det vi skal oppdage på egen hånd, den gode maten, de hyggelige øyeblikkene. I tillegg er vi klare på alt vi faktisk kan som fotografer. Det er nemlig en historisk flink fotogjeng som skal over dammen. Aldri har nivået vært så høyt, aldri har stemningen vært bedre i gruppa.
Utsikten fra Top of the Rock i New York. Vi gleder oss til å stå her sammen i solnedgangen.

-Jeg gleder meg mest til å få oppleve en amerikansk storby og få et innblikk i de forskjellige kulturene der. (Og selvfølgelig å ta bilder), sier Niklas Engelsen. Andre er nok ikke fullt så nedpå og gleder seg mest til utstillingen vi skal ha og turen til Niagara Falls. Men uansett så gleder vi oss sykt til en tur vi virkelig har trua på.
Med oss på reisen har vi alt vi orker å bære av linser og utstyr. Og så har vi Elisabeth Olsen på kontoret med oss for andre år på rad. Det er vi utrolig takknemmelige for. Det er godt med noen som kan holde oss litt i ørene. Et bedre reisefølge kunne vi ikke fått med oss.
I den siste perioden har vi lekt oss med macrofoto.. og litt lego.

Elevene kommer til å legge ut flere blogginnlegg fra turen så ikke glem å følge oss på Facebook og Instagram!