Dagen i dag var den siste dagen vår i Lusaka og besto av et besøk på markedet, en siste tur til Bauleni United Sport Academy (BUSA), og  besøk på hotellet fra noen av de gode vennene vi har fått fra Kalingalinga.
Av Halvard Leinstad og Martin Veivåg

Kultur og håndverk: Kabwata Village er stedet for å handle lokalt håndverk. Selgerne holder til i tradisjonelle hus, og flere av dem bor og produserer varene sine her. Og vi handlet, og vi prutet, slik det forventes!

Etter frokosten kom bussen for å ta oss med til ”Kabwata cultural village market”, hvor man kunne kjøpe seg alt fra tradisjonelle hjemmelagede skulpturer og malerier til tradisjonelle Zambiske klesplagg. Selgerne var veldig ivrige, og vi fikk kjøpt oss noen lokale skatter, og noen var kanskje også bedre til å prute enn andre!
Elitekamp: Damelaget til Bauleni United Sport Academy har flere landslagspillere på laget. Vi fikk med oss store deler av kampen der BUSA vant 1-0 til til slutt.

Etter besøket på markedet bar det hjem for lunsj på hotellet, hvor det ble servert hamburger. Etter det skulle vi ta oss en siste tur til Bauleni United Sports Academy, hvor vi fikk sagt ha det bra til noen av vennene våre der og også sett et par eliteseriekamper! Den første matchen var damene i BUSA som spiller på høyeste nivået i den lokale serien. Der ble det en sterk 1-0 seier hvor Norge også var representert med Camilla (jobber som idrettsfrivllig) i mål.
Hyggelig siste kveld i Lusaka
Etter en tidlig middag klokka seks kom noen av vennene vi har møtt, spilt og jobbet med i Kalingalinga til hotellet for å ta farvel og være litt sammen med oss før vi reiser videre til Livingstone. Det ble servert en kasse med Cola og vi fikk snakket mye. Litt fotball måtte det også selvfølgelig bli. De hadde nemlig laget hjemmelagede fotballer til hver og en av oss som kalles ”Bobre” eller «Chimpombwas»!
Avskjedsgave: Peer-lederne Mike og Famous deler ut en chimpombwa til hver av Skjeberg-elevene. Dette er den hjemmelagde ballen alle afrikanske spillere starter med. Utrolig flott gjort av Kalingalingagjengen!

Disse ballene blir laget av plastposer som blir pakket hardt sammen, varmet forsiktig over kullovnen, og formet til en herlig ball på størrelse med en stor håndball. Chimpombwas blir brukt av barna overalt i Afrika, og de store stjernene i Europa har alle spilt mange år med slike.
At de har tatt seg tid til å lage en hver til alle oss er noe vi er veldig takknemlig for, og det er veldig gøy at vi nå kan ta med en lokal Zambisk fotball hjem igjen. Ballene måtte selvfølgelig testes ut, og det ble noen gode runder med ring med en mann i midten. Det ble en fin kveld med gjengen fra Kalingalinga. Pakking og soving måtte gjøres etterpå, for vi blir hentet på hotellet for reisen videre til Livingstone klokka 06:00!
Vennegjeng: Gjennom de 8-9 dagene i Lusaka har vi rukket å bygge opp gode vennskap med mange vi har jobbet med. Her tar vi farvel med alle de unge lederne fra Kalingalinga. Videre kontakt opprettholdes  nok gjennom ulike sosiale medier! 

Opplevelsen her i Zambia og Lusaka til nå har vært fantastiske! Det er utrolig at vi på bare en uke har fått opplevd og gjort så mye, fått møte så mange hyggelige mennesker, og også fått utrolig mange nye venner. Fra vår første dag i Kalingalinga til den siste dagen i dag. Selv om menneskene her, barn som voksne lever veldig annerledes liv her enn vi gjør i Norge, så har vi blitt møtt med smil, åpne armer og en gjestfrihet vi aldri har sett maken til, og det er noe vi kommer til å ha med oss resten av livet. Men turen er heldigvis ikke ferdig enda, i morgen tidlig (veldig tidlig!) reiser vi med rutebussen fra Lusaka til Livingstone, vi gleder oss veldig til fortsettelsen!
 
Leaving Lusaka for Livingstone
By: Jakob Hegtun
Waking up before 5 in the morning is something that will never be easy, so we all knew that it would be difficult to be fully ready for the bus which picked us up extremely early in the morning.
There was, however, one thing that we feared more than the bus’s departure time: the duration of our journey. A seven-hour trip with only one stop doesn’t sound like fun to anyone, but it was something we all knew we had to endure, and we all hoped for the best.
There were no problems at first, but a combination of crying babies, loud phone calls, and truly bizarre music made us all fear that we were in a very undesirable situation. Luckily, those problems managed to solve themselves rather quickly and we had a very smooth and comfortable ride from there. Our much-anticipated arrival in Livingstone came at around 2 in the afternoon and we walked to the Jollyboys hostel shortly after.next few days.
Not to bad: Jollyboys Backpacker is a very nice lodge for travellers that look for a cheap and cool stay to live for some days. 

After getting settled in, we occupied ourselves with several activities including swimming, playing ping pong, and simply relaxing. We eventually grew very hungry, so we decided to go to a nearby Italian restaurant where we were presented with a wide variety of pizzas, including a unique crocodile pizza. For those of you who are wondering, it tasted exactly like chicken.
And since it was beginning to get late, we decided to call it a day after we got back to the hostel. And Thomas did laundry.
Where are the machine? Our teacher Thomas used his first hour to get trough his laundry. Nice pice of work Thomas!