1. april var dagen da Peter Thorbjørnsens fylte 20 år og dagen da vi dro til Victoria Falls, og dette er ikke aprilsnarr. Victoria Falls er et 1,8 km bredt fossefall, med et fall på 108 meter. Dette gjør Victoria Falls til en av de største i verden! Først dro vi samlet fra Jollyboys, der vi bor, i taxi til fossen. Etterpå gikk gjengen fritt hver for seg der man ville. Her bør det nevnes at zambiere kommer inn for 15 000 Kwacha (circa 20 NOK), men alle andre måtte betale «hele» 90 000 Kwacha (Ca. 100 NOK). Området rundt fossen er gigantisk og omfatter et stort nettverk av stier der man kan se vannet fra utallige vinkler. Dette kommer absolutt turistene til gode! Det må likevel nevnes at ingen av stupene er sikret, så sarte sjeler burde holde seg langt unna de verste stupene. Det er blant annet mulig å bade tett opp til fossens kant, noe flere av elevene benyttet seg av. Selv om det var stekende varmt og ikke en sky på himmelen, regnet det likevel kraftig i området på grunn av fossens voldsomme kraft. Med andre ord kom ingen tørre hjem!

Malstrøm og baviantyv
Det var også muligheter for å gå ned dalen til bunnen av fossen, til den såkalte «Boiling Pot», der en enorm malstrøm kunne ses på nært hold. Her var det voldsomme krefter i spill og vår zambiske venn, Gift, var nær ved å miste sandalen sin da en stor bølge overrumplet ham da han satt på en stein. Denne dalen var som tatt ut fra en Jurassic Park-film, en skikkelig regnskog. Det var også flere bavianer som spankulerte rundt på området, og en av disse prøvde å stjele passet og alle pengene til Peter B og glefset etter armen til Lars. Men alt gikk fint og alle på SPORT var enige om at det hadde vært en særdeles stor opplevelse.

– For en dag! Jeg visste ikke at så mye vann kunne samles på ett sted jeg. Litt av en foss! Flaks at jeg tok med et ekstra par sokker på tur, kunne Morten fortelle.

En natt i landsbyen
Etter den van(n)vittig store opplevelsen bar det tilbake til Jollyboys, hvor de fleste kunne slappe av resten av dagen. Dette gjaldt ikke for Sveinung, Kelvin (peerleader), Lars, Martine og Siri, som skulle tilbringe natten i Buiketo, en landsby et stykke utenfor Livingstone. Der skulle de få oppleve, på nært hold, hvordan mange afrikanere lever, i en skikkelig landsby med jordhus med stråtak og uten strøm, innlagt vann eller andre moderne hjelpemidler. Buiketo er en liten landsby med rundt tusen innbyggere og er ganske så annerledes i forhold til hva vi er vant til i Norge. Her fikk de erfare hvordan livet i landsbyen arter seg og gjengen fikk blant annet spise de lokales mat og sove på strå lagt utover et jordgulv.

I Zambia er det én million sekunder i et minutt!
Dagen etter dukket resten av gjengen opp og vi fikk en omvisning i landsbyen, samt en volleyball- og fotballkamp mot innbyggerne i landsbyen. Det ble to tap av to mulige, men nordmennene skyldte på ekstrem varme og en uendelig lang andre omgang. Kristian hadde dette å si om kampen:
– I Zambia er det én million sekunder i et minutt! Det var de varmeste og lengste 10 minuttene i mitt liv!
Etter dette dro vi tilbake til Jollyboys for å lade opp til safarien dagen etter. Følg med i neste reisebrev!