Januar er en travel og herlig tid på Fotolinja. Vi møtes mette og gode etter jul og ferie, klare for innsats og masse moro. Det er godt å se hverandre igjen etter en lang juleferie.
Det første vi skal ta fatt på nå er årbokfotografering. Det er både spennende og utfordrende med en så stor jobb. Heldigvis bidrar alle så da blir det mest morsomt. I år skal vi bruke fotostudio så da er det ikke så komplisert å få til et uniformt uttrykk og en helhet i årboka.
Vi skal også gjøre ferdige bildene til utstillingen vi skal ha i Fredrikstad Kino i slutten av måneden. Der skal vi stille ut to oppgaver. Den ene er basert på minimalisme og der skal hver elev forsøke å forenkle et bilde så mye som mulig. Den andre oppgaven tar utgangspunkt i det motsatte, nemlig maksimalisme. I denne oppgaven skal elevene kombinere det de har lært om redigering i Photoshop, med det de allerede har lært i foto. Vi skal stille ut både store og små bilder. De største blir 1m x 1,5m. Utstillingen har fått arbeidstittelen Maksimal Minimal.
Hold deg oppdatert for dato og åpning!
I februar blir det først og fremst mørkerom og analogt foto. Det vil si at vi skal bruke tid på det, men vi skal også jobbe med street photo og iscenesatt foto. Grunnen til at vi har dette samtidig, er at det alltid blir noe venting og dødtid med analogt foto, så da er det greit å ha nok å gjøre mens man venter på tur i mørkerommet.
I tillegg skal vi på noen turer i denne perioden. Blant annet til Oslo, der vi skal besøke en fotoskole og på foredrag med fotokunstner Jan C. Schlegel.
Samtidig med alt dette begynner det nå å krible godt i magen med tanke på turen til New York. Vi har det med andre ord veldig fint på Fotolinja.
Ikke glem å følge oss på Instagram for oppdateringer og bilder!
Alle bildene her er fra tidligere utstillinger.