Da jeg begynte på Sportsjournalistikk og idrett ved Skjeberg folkehøyskole ville jeg egentlig ikke bli journalist. Jeg likte sport, og tenkte det var gøy å prøve noe helt nytt. Nå studerer jeg journalistikk i Oslo.

August 2021: Min aller første dag på Skjeberg Folkehøyskole.

Eline Rustad Østmoe var elev på sportsjournalistik og idrett ved Skjeberg Folkehøyskole 2021/2022 og her kan du lese hennes flotte bloggsak fra året hun gikk hos oss.

På Skjeberg fikk jeg prøve meg under trygge omstendigheter. Uten press, og uten karakterer. Det var åpne oppgaver der jeg fikk være så kreativ jeg bare klarte. Jeg lagde journalistisk innhold av mange ulike idretter, og fikk prøve meg på enda flere selv.  

Lagfølelsen

September 2021: På høsten og våren gikk det mange timer på fotballbanen

Jeg har aldri vært god i fotball. Derfor gruet jeg meg til fotballtreningene som er en del av linjeundervisningen på sportsjournalistikk og idrett. Det var ikke noe press der heller. De er flinke til å tilpasse treningene etter nivået. Lagfølelsen vi bygde på grunn av fotballen var helt klart med på å gjøre året bedre. Selv om jeg ikke var best på banen, følte jeg meg som en del av laget. Jeg fikk bidra med mine ting, som for eksempel på TikTok og designe tidenes peneste Skjeberg-drakter!

September 2021: Draktene jeg var med på å designe representerer også ferdighetene på fotballbanen.

«Hockeybyen»

Oktober 2021: Jeg fikk for første gang prøve meg på TV, i samarbeid med Sparta Sarpsborg.

Hockey hadde jeg heller ikke noe forhold til før jeg flyttet til Skjeberg, utenfor hockeybyen Sarpsborg. Jeg lærte meg reglene i løpet av høsten, og fikk mange gode opplevelser i Sparta Amfi. Der fikk jeg styre Instagram og Twitter på kampdag. Jeg gjorde intervjuer i pausene, og etter kampene. Tidlig fikk jeg også prøve meg som programleder på en TV-sending om TV-aksjonen i samarbeid med Sparta.  

Forholdet med Sarpsborg 08 er også tett. Der fikk jeg øvd meg på alt fra å skrive og ta bilder, til å lære hvordan det er i et presserom og i mixed zone.

I stua til Scheie

November 2021: Jeg og noen av gutta på besøk hos Arne Scheie.

Vi hadde også prosjekter med podcast. Vi fikk bestemme alt av innhold, gjester, navn og produksjon selv. Min gruppe gikk hardt ut, og endte til slutt opp med å lage podcast i stua til selveste Arne Scheie. Vi erfarte at det er ikke er farlig å spørre og sikte høyt. Selv om man «bare» går på folkehøyskole. Fordi man kan få ja, og det er skikkelig kult hvis man får ja!

Linjetur til fotballøyas hovedstad

April 2022: Gjengen fikk se Crystal Palace slå Arsenal 3-0.

På grunn av koronaviruset ble det ingen Zambia-tur på mitt kull. Men vi fikk en ekstra lang og innholdsrik linjetur til London. Der var det mye fotball. Og mye moro. Vi fikk også her være med på å bestemme mye av innholdet i det som ble en variert tur med alt fra shopping og musikaler til Harry Potter Warner bros tour og fotball på flere nivåer.

Mai 2022: Min aller siste dag på Skjeberg folkehøyskole.

Jeg er veldig glad for at jeg tok året på Skjeberg før jeg begynte å studere. Ikke bare fordi jeg ble sikker på hva jeg ville. Jeg ville ikke begynt på journalistutdanningen uten året på Skjeberg. Jeg er mer rustet. Jeg vet mer om hvordan det er å leve som journalist, fordi jeg har lært masse, og lekt med faget.

Les mer

Vi har akkurat startet opptaket for neste skoleår. Vil du oppleve det samme som Eline, søk nå!

Her kan du også lese bloggen til Flavia, som gikk sammen med Eline. Pluss flere andre bloggsaker fra sportsjournalistikk og idrett. Klikk deg gjerne inn på linkene: