Mitt år på Skjeberg er fylt med minner og opplevelser jeg vil sette pris på for alltid. Året på sportsjournalistikk og idrett har formet både meg og andre.

Her intervjuer jeg 08-spilleren Guiellermo Molins i mixed zone etter en kamp på Sarpsborg stadion.

Flavia Screpanti var elev ved sportsjournalistikk og idrett på Skjeberg Folkehøyskole skoleåret 2021/22. Her kan du lese hennes kjempefine bloggsak om hennes år på Skjeberg.

Min største bekymring før jeg startet på Sportsjournalistikk & idrett var om jeg kom til å være en del av det samholdet jeg visste guttene i klassen kom til å skape seg imellom. Det var ubegrunnet frykt. Begynnelsen av oppholdet ble grundig tilrettelagt for at vi skulle bli godt kjent med hverandre. Til tross for at det hele gikk knirkefritt av seg selv, var det i tillegg utrolig betryggende å føle lærernes oppriktige interesse av at vi skulle føle oss inkludert.

Mye glede sammen

Her er vi på vei til Jotunheimen.

Jeg skal ikke legge skjul på at det var kjekt å ikke være eneste jente, men skulle jeg søkt en gang til, vitende om å være eneste jente, hadde jeg uten tvil gjort det likevel. Det tok ikke lang tid før jeg og Eline ble en naturlig del av gruppen.

Treningsrommet ble flittig brukt.

Fotballøkter, Champions League kvelder, quiz, minigolf, kino, padel og spillkvelder var bare en brøkdel av alle aktivitetene vi alle hadde mye glede av sammen. Du kan også forvente deg utallige, lange samtaler om det du er aller mest interessert i – Sport.

Overveldende og gøy

Meg og noen av gutta på vei over Besseggen.

Personlig har jeg også opplevd oppholdet som veldig lærerikt, da mange av timene ble tilbragt i et miljø jeg ikke var særlig vant til. Å tilbringe dagene med 14 gutter kan til tider være overveldende, men jeg har aldri hatt det så gøy som med den gjengen. Jeg har blitt utfordret til å gå ut av komfortsonen min, både faglig og sosialt. Jeg kan med hånden på hjertet si at flere av dem nå har blitt blant mine nærmeste (Blant dem Jordan Henderson). Året på Skjeberg er fylt med minner og opplevelser man vil sette pris på for alltid.

Under studieturen til London møtte vi tilfeldigvis på Liverpool-kaptein Jordan Henderson.

Fra Skjeberg til journalistjobb

Jeg søkte Sportsjournalistikk & idrett på grunn av de fantastiske turene og alle de unike idrettene vi skulle få prøve oss i. I tillegg var fotball en stor faktor.

Jeg fikk mange sjanser til å prøve meg som fotograf i Eliteserien.

Men i ettertid har jeg fått meg jobb som journalist i lokalavisa, hvor min arbeidsgiver tilfeldigvis også hadde gått samme linje på Skjeberg. Det synes jeg sier en del om hvordan oppholdet på sportsjournalistikk & idrett har bidratt til å forme både meg og andre.

For alle, uavhengig av kjønn

Meg og Eline på den aller første bli-kjent-turen den første skoleuka. Skolen la godt til rette for at alle skulle bli kjent og inkludert.

Er du interessert i ulike idretter som fotball og hockey? Hvordan spille inn podkaster og produsere videoer? Liker du å se på fotball og annet fra du står opp til langt på natt? Eller er du kanskje bare nysgjerrig på hvordan det er å fotografere under flomlysene i Eliteserien? Intervjue store idrettsprofiler? Da er dette stedet for deg – Uavhengig av kjønn.

Høres det interessant ut? Vi har startet opptaket for neste skoleår. Her kan du lese bloggsaken til Eline fra samme kull som Flavia, og flere tidligere bloggsaker fra sportsjournalistikk og idrett: