Idag er Riise også utdannet filmfotograf. Han jobber med storfilmer så vel som musikkvideoer og reklamefilmer.

Ærlige bilder
Før studietiden i New York jobbet Hans Kristian på fotolab i Forsvaret. Samtidig fotograferte han aktivt på fritiden. Han lot seg fasinere av fotorepotasjer fra krigs og katastrofeområder.

– Det viktigste jeg lærte av min lærer Joan Liftin på ICP var å fotografere ærlige bilder, forteller Hans Kristian. En seriøs fotograf må jobbe med det han virkelig interesserer for, det som ligger hjertet nærmest. Slik får man ærlige bilder som vekker interesse hos de som ser på dem.
-Gatefotografiet appelerer til meg, uansett hvor i verden det er hentet fra, forteller Hans Kristian.

Ensom ulv
Livet som gatefotograf kan være ensomt. Riise snakket ikke med de han fotograferte. Det var øyeblikket som var viktig. En samtale i forkant av fotograferingen kunne forandre bildets historie.

-Jeg følte meg ofte som en ensom ulv. Det kunne være monotont å arbeide en hel dag ute i gatene uten å snakke med andre mennesker. Idag ser jeg annerledes på det. Jeg kan gjøre avtaler med de jeg treffer på gaten eller fotografere dem etter en kort samtale.

Gary Winogrand og Bruce Davidsen
Hans Kristian viser elevene på fagfeltet sine egne fotoserier fra New York og Los Angeles. Og han forteller om sine inspirasjonskilder.
Bruce Davidsen fotograferer mennesker på nært hold, rått og brutalt. Han bruker blitz og forhåndsinnstiller skarpheten.
Gary Winogrand fotograferte fra større avstand. Bildene hans forteller mange historier samtidig, avslutter Hans Kristian Riise.